Реклама / Ads
4| 6289 |02.07.2011 НОВИНИ

БДЖ и Летище София с нови шефове

.
С БДЖ напред...
Директорите на БДЖ и Летище София – Пенчо Попов и Асен Танчев са уволнени от постовете си, съобщиха от Министерство на транспорта. Новият шеф на БДЖ е Йордан Недев, а наследник на Танчев ще е Веселин Пейков.
 
Смяната на началника на БДЖ Пенчо Попов е мотивирана от последните издънки в желензиците и е опит за повишаване на качеството на обслужване на пътниците, постигане на по-високи икономически резултати и ускоряване на реформите в тази област на транспорта, аргументират се от министерството на Ивайло Московски. Попов стана директор на БДЖ през октомври 2009 г. Той бе назначен на поста от тогавашния министър на транспорта Александър Цветков след уволнението на Христо Монов.

Новият шеф на железниците Йордан Недев е завършил икономика в СУ „Св. Климент Охридски” и магистратура по финанси в London Business School. От 2005 г. до сега е работил като управляващ партньор по корпоративни финанси в Партньори ММД. От 2004 г. до 2005 г. е бил изпълнителен директор на СИИ Секюритиз АД, а преди година преди това е бил изпълнителен директор на Инвестор.БГ. През 2003 г. е бил финансов директор на СЕП – България. За съжаление не се казва какъв опит има Недев в железниците, но предстои да видим.

Досегашният изпълнителен директор на Летище София Асен Танчев пък зае поста през август миналата година от Пламен Станчев. Новият шеф на софийското летище – Веселин Пейков е магистър по инженерство от Института за инженери в гражданската авиация в Киев, Украйна. Веднага след завършването си през 1994 г. започва работа на Летище София, като до момента е заемал различни постове. До декември 2010 г. е бил директор „Информационни технологии и поддръжка”.
Основният приоритет на новия изпълнителен директор ще бъде прилагането на нови механизми в управлението на Летище София, което да доведе до оптимизиране на работата и по-високи финансови резултати, обясниха от Министерство на транспорта. Очаква се до седмица да представи и план за разбиване на частни монополи върху различни дейности на летището.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7234 |29.06.2011 ГДБОП осуети сделка с антики в София . 17| 6460 |29.06.2011 Фандъкова: Не казвам дали ще съм кандидатът на ГЕРБ за кмет на София! . 6| 5689 |28.06.2011 "Атака" номинира своя кандидат-кмет на София . 16| 5536 |27.06.2011 Фандъкова: В София възстановяваме знакови пространства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads