Реклама / Ads
5| 4405 |24.02.2015 НОВИНИ

БДЦ ще подкрепи ГЕРБ за дълга

.
От БДЦ заявиха, че ще подкрепят ГЕРБ за дълга утре в парламента. Те обаче поддържат тезата, че е трябвало да има повече яснота за какво ще бъдат харчени парите.
 

 "Не сме против заема", посочи Танчев след политическата консултация на групата при президента Плевнелиев, подчертавайки, че трябва да се възползваме от исторически най-ниските лихвени нива.

 

БДЦ настояват за малко повече конкретика за това, в какво ще се вложат парите, като те лично смятат, че средствата трябва да носят някакви приходи на държавата.

 

Иначе като ползотворна определиха срещата си с президента Росен Плевнелиев депутатите от Българския демократичен център, съобщи нюз. бг.

 

След проведените час и половина консултации, те заявиха, че предлагат президентът да инициира кръгла маса по темата за референдумите и законодателството.

 

Идеята представи Светлин Танчев, който в миналото народно събрание бе депутат от ГЕРБ. Целта на сегашната му политическа група е референдумите да станат по-реални и ефективни.

 

"Приоритетите ни съвпадат с дневния ред на президента и на обществото като цяло", подчерта Танчев. Той посочи реформата в съдебната система, където БДЦ очаква да види конкретни действия по нея. Очакват повече и в сферата на здравеопазването. Сред техните приоритети е и електронното правителство.

 

За да покажат индивидуалност, от БДЦ изказаха и някои притеснения. Те се разтревожили, че темата КТБ се позабравила и оставката на гуверньора Иван Искров не стояла на дневен ред в останалите политически сили. "За да затворим и извадим риска от финансовата система, трябва да се довърши този казус до край", категоричен бе Танчев.

 

Като политическа група БДЦ не разглеждали енергийната ефективност само като "смяна на дограмата", подчерта Танчев. По думите му тя трябва да тръгне от производител, през преносител, докато стигне до последната стъпка на тази стратегия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4300 |24.02.2015 Първанов и АБВ няма да подкрепят дълга от 16 млрд. . 20| 5236 |24.02.2015 Борисов: Ако се докаже вината на ген. Тонев - напуска ГЕРБ . 25| 5244 |23.02.2015 ГЕРБ се чуди какво да прави по казуса "Стоян Тонев" . 15| 4606 |20.02.2015 Първанов с облог, че няма да подкрепи заема

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads