Реклама / Ads
2| 5053 |17.12.2018 НОВИНИ

Белянова до Мария Габриел: Всяка жена в България може да бъде безнаказано насилвана, тормозена и унижавана

.
Всяка жена в България може да бъде безнаказано насилвана, тормозена и унижавана. Това се казва в писмо на бившия зам.-шеф на АДФИ Албена Белянова до еврокомисар Мария Габриел. В няколко интервюта пред Фрог Белянова разкри, че е била насилвана от шефа си Георги Начев.
 

Ето какво се казва в писмото:

 

ДО

Г-ЖА МАРИЯ ГАБРИЕЛ

Еврокомисар по цифровата икономика и общество

Заместник-председател на ЕНП жени

 

Уважаема г-жо Габриел,

Започнах да Ви пиша кратко изложение за упражненото срещу мен насилие, когато мой приятел ми изпрати съобщение „35“ и статията https://www.mediapool.bg/politsiyata-razsledva-ubiystvoto-n….

Убита българка. Отново. Статистика.

За нечовешкото отношение към Десислава Иванчева и Биляна Петрова няма да Ви изпращам линкове към статии. Много са. Сигурно сте чували за тези две българки.

Аз все още съм жива, все още съм на свобода. До сега само съм насилвана, тормозена, унижавана, разболявана. Семейството ми е оставено без средства за издръжка. Застрашени са родителските, здравните, социалните ми права. Накърнена е професионалната ми репутация. И това след 22 години работа за българските държавни институции. Десетките подадени от мен сигнали не можаха да накарат нито една институция да направи проверка.

 

Заради двете ми деца, за които се грижа сама, публично казах, че съм психологически, физически и институционално насилвана (https://frognews.bg/…/albena-belianova-dokato-shefat-adfi-n…; https://eurocom.bg/shows/video/chestno-kazano/8581). Някой предприе ли нещо? Не.

Вие сте била координатор на ЕНП в Комисията по права на жените и равенство между половете на Европейския парламент. През юни 2013 г. сте избрана за „Евродепутат на годината“ в категория „Равенство на половете“.

 

В Република България са приети Закон за равнопоставеност на жените и мъжете, Закон за защита от дискриминация и Закон за закрила на детето. И какво от това? Всяка жена в България може да бъде безнаказано насилвана, тормозена и унижавана. Единственият смисъл от приемането на Закона за равнопоставеност на жените и мъжете е да се покаже на Европейския съюз, че в България жените са равнопоставени. Друг смисъл няма.

Задавам Ви въпроса какво трябва да се случи, за да се обърне внимание на проявите на насилие, дискриминация и унижение? Какъв брой жертви ще са необходими, за да се спрат убийствата и насилието? Какво постигна стартиралата от Вас през 2015 г. национална кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието“? Нищо.

 

Като заместник-председател на ЕНП-жени очаквам от Вас да предприемете реални действия за спиране на насилието срещу българските жени, в противен случай лично ще напиша на ръководителите всяка една международна институция, отстояваща човешките права, за случващото се в България.

Весели празници!

Албена Белянова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4133 |13.12.2018 Мария Банева: Занимавала съм се с култура цял живота и никога с бизнес . 0| 3784 |05.12.2018 Марияна Николова ще е председател на НСТС . 2| 5394 |29.11.2018 БОЕЦ сигнализира КПКОНПИ за имотите на Горанов и еврокомисар Мария Габриел . 3| 3925 |21.11.2018 НС гласува предложението на Марияна Николова за вицепремиер, била особено близка на Симеонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads