Реклама / Ads
10| 53294 |06.08.2021 НОВИНИ

Бездънната наглост на един бивш спортен министър

.
Източник: БГНЕС
Вчера едно младо момиче направи цяла България изключително горда. Защото вчера едно младо момиче спечели златен медал по карате в родината на този спорт и то за пръв път от 13 години насам. И вчера един бивш спортен министър от едно компрометирано до мозъка на костите си управление пое цялата отговорност за този успех.
 

На историческия първи турнир по карате в категорията до 55 кг. 21.годишната Ивет Горанова победи украинската представителка Анжелика Терлюга с 5:1. Горанова осигури четвърти медал в актива на България на Олимпиадата в Токио. 

 

Цяла България плака заедно с Ивет Горанова. Подкрепата и гордостта струеше в социалните мрежи цял ден на фона на обтегнатата обществено-политическа обстановка у нас. Една реакция обаче направи впечатление. Лошо впечатление. 

Бившият спортен министър от третия кабинет на Борисов Красен Кралев поздрави младата Ивет, но не пропусна да присвои успеха й като свой. 

 

“Гордейте се, българи! 13-годишното чакане свърши! България има своя нов олимпийски шампион.

 

Едно 21-годишно момиче от Долна Митрополия ни накара да се чувстваме горди! Ивет Горанова постигна пет категорични победи и донесе титлата, която толкова много чакахме!

 

Браво Ивет!

 

Горд съм и с представянето на Евелина Николова, която взе бронз в борбата и то с категоричен туш!

 

На първата си пресконференция т.нар. служебен министър на спорта бе категоричен, че не може да носи отговорност за представянето ни в Токио. Благодаря му!

Категорично поемам цялата отговорност за представянето ни! До последния миг. И съм сигурен, че ще има още много успехи!

 

Показахме как може да се работи правилно в спорта, за да се върнат отново успехите. Сега остава да го продължим!”, написа Красен Кралев в личния си профил във Facebook.

 

Същият Красен Кралев, който по време на предизборната кампания се опита да спечели политически дивиденти по време на награждаването на женските ни национали по волейбол след мача с Хърватия в Русе. Бившият министър на младежта и спорта от ГЕРБ връчи медалите в качеството си на европейски посланик на волейбола, но публиката го освирка бурно, а спортистките се обърнаха с гръб. 

 

Кралев пое цялата отговорност за успеха на Ивет Горанова, който се случи… въпреки Красен Кралев и спортното министерство. Условията, които се предлагат на родните ни спортисти, не са най-благоприятните. Казано с прости думи - техните съперници са много по-привилегировани, защото тренират при по-добри условия, осигурени им от държавата. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 11359 |05.08.2021 Един ден някой ще извади меча на Аспарух и ще каже: Тук няма да бъде България . 1| 3535 |05.08.2021 България разполага само с един хеликоптер за горски пожари . 3| 3441 |05.08.2021 Исторически успех: Каратистката Ивет Горанова донесе още един медал за България в Токио . 5| 6871 |02.08.2021 Бабикян: Какво срамно има в това нещата, за които сме се разбрали, да бъдат изписани на един лист?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads