Реклама / Ads
9| 5765 |29.12.2013 НОВИНИ

Безработен ром намери портмоне с пари и го върна

.
Безработен ром от село Златна нива намери изгубени портмоне с пари и го върна, без да вземе и стотинка. В навечерието на Коледа Здравко Атанасов бил в Каспичан, за да се подпише в Бюрото по труда. Мъжът е безработен и няколко години, за последно работил в чужбина. сега живее бедно, но изненада всички като върна намерен портмоне.
 

„Вътре се виждаха едно 20 лв. и 10 лв. цели и казах на жената и нашата снаха „Няма да отваряте портмонето, няма да пипате!”, ходих до полицията и го предадох, те полицаите много се зарадваха, много, аз не знам полицейска врата да съм отворил досега и аз се зарадвах, като ме посрещнаха, много бяха мили към мен, началника даже дойде при мен и ми казаха всички, дето бяха дежурни - още има такива хора в България и ние се радваме”, разказва Здравко.

В дамското портмоне имало малко над 87 лв., полицаите бързо намерели собственичката и парите били върнати. Жената също била изненадана от доброто дело на Здравко и искала да му се отблагодари с 10 лв. за награда.

„Не й взех парите и се прибрахме в къщи, живи и здрави и те да са живи и здрави, най-много се радвам, че аз намерих едно спасение, едно спасение намерих”, казва Здравко.

Той е много религиозен и казва, че вярата не му е позволила да посегне на чуждите пари. „Бог не иска да вземем чужди пари, да усвоим чужди пари”, заявява мъжът, въпреки че признава, че имал нужда от пари, за да плати сметка от 5 лв.

Здравко Атанасов живее в къщата си заедно с четирите си деца и малките си внуци, след благородната му постъпка сега всички са горди с него. Станал е пример за подражание в село Златна нива и всички казват, че не са изненадани от постъпката му, защото той е много четен.

„Мисля, че е направил добра постъпка, не всеки може да го направи, нали казват че ромите са били такива и такива, но ето че има и добри хора при ромите”, коментира Наско Антонов от Златна нива.

„От него никой не може да се оплаче в селото и децата му тъй възпитани и той е такъв, ама е туй, че няма работа в България какво мога да кажа иначе нямаме проблеми”, допълва Кадрия Одетова.

Здравко е изтеглил кредит, за да може семейството му да посрещне празниците, той е и изключително благодарен на всички, които са му помогнали, като се разчуло, че върнал чуждото портмоне.

„Вече знае цяла България, не цяла България, тъй се разчу в цяла Европа и имам много обаждания, благодаря на тях, много се радвам и нека те да бъдат като мене и Бог да ги пази да не грешат, да не грешат”, споделя Здравко.

Той е щастлив, че е дал добър пример за децата си. Макар заради недоимъка няма да може да си позволи да посрещне Новата година богато той също е щастлив от постъпката си и пожелава на всеки попаднал в неговата ситуация да не се поддава на изкушението.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5980 |08.12.2013 След двумесечно издирване син намери баща си убит . 15| 5624 |04.12.2013 Бизнесмен намери откраднатите части от паметника на Васил Левски . 2| 5071 |13.10.2013 Намериха пари за миньорите . 6| 6372 |03.10.2013 Намериха отвлечената и бита невръстна булка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads