Реклама / Ads
12| 3491 |15.01.2021 НОВИНИ

Депутатите Биков и Ченчев в спор за гласуването на изборите

.
Тома Биков и Иван Ченчев
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви, че е невъзможно да се организира гласуване по пощата. ”Президентът да каже, как ще стане това”, посочи той. Тайната на вота не може да се гарантира с гласуване по пощата, защото няма време да се избистри този процес. Но карантинираните и българите в чужбина трябва да могат да гласуват, категоричен бе Иван Ченчев.
 

Социалистът даде пример със САЩ и гласуването по пощата, но Биков отговори: Това е стогодишна разработена традиция, а вие искате да го въведем за два месеца.

 

 

"Няма голямо значение за ГЕРБ дали изборите ще са седмица по-рано или по-късно", заяви още пред bTV Биков.


"Притеснението ни е, че тогава се пада католическият и арменския великден. Това значи, че една немалка група в България ще трябва да гласува на празник", допълни още народният представител.

 

"Президентът трябва да каже как точно ще се гласува с пощите, как ще гарантира честността, доверието и с кои пощи ще се работи. Такъв тип гласуване ще породи голямо недоверие, разкри Биков.

 

"4 април е една приемлива дата за БСП. Структурите ни са проверени и готови", посочи депутатът от БСП Иван Ченчев.

 

"Хората в чужбина и в страната искат променя и ще търсят промяната чрез своя вот", коментира още народният представител от опозицията.


Президентът внуши, че ние сме предложили 28 март - а всъщност той предложи тази дата и то в пика на пандемията. Работа на държавния глава е да провери датите. Направили са пропуск с големия празник. От Външно министерство са шокирано - ще имат сериозна работа с чуждите страни, които освен в локдаун ще трябва да съобразят и празника, разкри Тома Биков.

 


Ченчев от БСП зададе въпрос за хората поставени под задължителна карантина: Какво ще правим с карантинираните хора? Според нас здравната карта трябваше да се предостави от здравните власти преди датата, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3174 |14.01.2021 Депутатите изслушаха четирима министри за обстановката у нас след валежите . 9| 3656 |08.01.2021 Българите в Брюксел на протест докато евродепутатите обсъждат ситуацията у нас . 3| 3179 |18.12.2020 Депутатите ще обсъждат фигурата на прокурора, разследващ главния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads