Реклама / Ads
0| 17306 |06.07.2022 НОВИНИ

Биковци, Атанасовки, Добревци... ГЕРБ на амбразурата от сутринта

.
Рев и апокалиптични сценарии кънтят от национален ефир още от сутринта. Яростни защитници на ГЕРБ и Борисов обикалят телевизионните студия от ранни зори, за да обясняват колко нужно е хартиената бюлетина да се върне обратно, колко милиони можем да загубим още от Плана за възстановяване и колко зле се е справил отиващият си кабинет на Кирил Петков при управлението на държавата. Разбирайте - кормилото трябвало да се поеме от някой по-способен.
 

Ние вече година и половина не сме в управлението. Имахме готов План за възстановяване, които беше ревизиран и предоговарян и от служебното правителство, и от Асен Василев. Този 1 млрд. лева не е най-големият проблем. По-големият проблем е, че няма нито един подписан договор. Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на Нова телевизия. „В България, и двойно по-голям растеж да има, това е огромна сума за нас. Не сме на равни нива с другите 22 държави. Представя се, че тези пари седят и ни чакат. Но не е така. Нищо не е направено – тези 22 закона дори не са написани и внесени в парламента“, заяви Биков в ефира на Нова телевизия.

 

По думите му може да се окаже, че сме загубили половината от парите по Плана за възстановяване.

 

За ненаписаните и невкарани в НС закони за Плана за възстановяване заговори и Десислава Атанасова пред Българската национална телевизия. Тя обаче стигна и до малко по-далеч. Заговори за купуването на депутати от “Продължаваме промяната” - тема, която витае в публичното пространство и стана повод за политически нападки. Според Атанасова това се случвало и не били нужни “кой знае какви” доказателства. 

 

“Това, едно правителство и неговото оцеляване да е въпрос на дилърство в парламента, ми се струва върхът на безобразието, което може да се случи в политическия живот”, каза тя. 

 

Иначе увери - ПГ на ГЕРБ не участва в такива разговори. Поне двама обаче са били потърсени от партията на Кирил Петков преди вота на недоверие. 

 

Атанасова намери начин едновременно да каже, че няма нужда от “кой знае какви” доказателства за купуването на депутати от ПП, но в същото време обвини отиващия си вътрешен министър Бойко Рашков за твърдения в публичното пространство, които не са подплатени с конкретни доказателства. Силовият министър се превърна в трън в петата за ГЕРБ. 

 

Добрев също заговори за купените от ПП депутати. По думите му още една народна представителка от “Възраждане” се кани да напусне редиците на Костадин Костадинов, а до петък партията на Петков можело да напазарува достатъчно народни представители. 

Пред bTV той допълни, че все пак партията не разполага с факти, които да говорят за купуване на депутати с постове и биткойни, но има такива слухове в кулоарите на Народното събрание.

 

Но “няма нужда от кой знае какви” доказателства, както все пак каза Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3813 |06.07.2022 Депутатите с нов опит да върнат хартиените бюлетини . 0| 3000 |06.07.2022 Вероятно няма да има среща Блинкен - Лавров на Г-20 . 0| 2977 |06.07.2022 И тази нощ напрежение в РСМ заради “френското предложение”. Има арестувани и ранени /видео/ . 0| 3045 |06.07.2022 Започва работата на експертните групи за състава на кабинета “Василев”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads