Реклама / Ads
1| 3313 |22.03.2023 НОВИНИ

Бил Гейтс нарича GPT AI най-голямото постижение от 1980 г. насам

.
Бил Гейтс нарича GPT AI най-голямото постижение от 1980 г. насам Източник: БГНЕС
Един от основателите на технологичната корпорация Microsoft – Бил Гейтс, заяви, че моделът на изкуствен интелект GPT от стартъпа OpenAI е най-революционното постижение в областта на технологиите през последните 50 години. За това той говори за това в личния си блог.
 

“Цялото изживяване беше поразително. Знаех, че току-що видях най-важния напредък в технологиите след графичния потребителски интерфейс”, подчертава милиардерът.

Според Бил Гейтс опитът от общуването с AI чрез софтуерната среда на chatbot е бил сравним с това, когато за първи път е видял модерната графична десктоп среда (GUI) през 1980 година.

 

Той обяснява, че до този момент хората са използвали компютрите си чрез командния ред и Windows с графичен дизайн е успял да промени този формат.

 

“Развитието на AI е толкова фундаментално, колкото създаването на микропроцесора, персоналния компютър, интернет и мобилния телефон. Това ще промени начина, по който хората работят, учат, пътуват, получават медицински грижи и общуват помежду си”, сигурен е Гейтс.

 

Според бизнесмена цели индустрии ще се преориентират около AI, а компаниите ще се различават по това колко добре го използват.

 

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс похвали появата на чат бот с изкуствен интелект ChatGPT. В интервю за германския вестник Handelsblatt той подчертава, че подобна технология “ще промени нашия свят към по-добро”.

 

“Досега изкуственият интелект можеше да чете и пише, но не можеше да разбере съдържанието. Нови програми като ChatGPT ще направят много офис задачи по-ефективни, като помагат със сметки или писма”, добавя той.

 

В интервю за Forbes той сравнява ChatGPT на OpenAI с изобретяването на интернет и компютъра. Според него чатботът може да действа като учител по математика и да помага с медицински съвети на хора, които не могат да отидат на лекар. “Това е най-горещата тема за 2023 г.”, сигурен е Бил Гейтс.

 

През януари Microsoft обяви многомилиардна инвестиция в OpenAI. Американската корпорация вече представи актуализирана търсачка Bing, създадена в сътрудничество с OpenAI, която има вградена собствена версия на чат бота ChatGPT.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7205 |12.03.2023 Знаете ли защо ”Оскарите” се наричат ”Оскари”? . 8| 3419 |08.03.2023 Бил Гейтс стана дядо . 27| 4985 |14.02.2023 Хр. Иванов: Радев може да ни нарича ”партии на войната”, но това не го прави партия на мира. Обслужва Кремъл . 0| 3051 |22.12.2022 Бил Гейтс съобщи, че изпраща най-тежката си година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads