Реклама / Ads
9| 8092 |02.06.2019 НОВИНИ

Биляна Петрова: Никой не иска да разследва репресите срещу нас

.
Биляна Петрова
Кога ще се разследват сигналите, които ние сме пускали, сигнала за заплаха за убийство срещу мен. Искаха да твърдя, че съм броила парите в заведението, защото в противен случай няма да видя детето си. Не знам до арменския поп ли да пиша вече? Защото всички работят срещу нас, но никой не иска да разследва кой нас ни разследва и тормози?
 

Това сподели осъдената на първа инстанция на 15 години лишаване от свобода заради поискан подкуп Биляна Петрова пред бТВ.

 

Тя поясни, че това не е окончателна присъда и все още не е влязла в сила. "Продължаваме нататък.", заяви Петрова, която е под домашен арест и беше в студиото след специално разрешение от съда да напусне дома си за 4 часа и да участва в това интервю.

 

"Една година продължава този сценарии. Не мога да кажа, че не ми се отразява всичко това.", каза още в началото на разговора Петрова.

 

По думите й продължава и сагата с административните бъркотии със наследника на Иванчева на кметския стол в район "Младост" след  задържането им. На първа инстанция е потвърдено като незакономерно отстраняването на Петър Кърдижилов, който Иванчева е посочила като свой заместник.

 

Поводът Петрова да има възможността да говор пред бТВ е поискано право на отговора след като преди една седмица при участието си в същото студио Александър Ваклин, който е основен свидетел срещу двете бивши кметици  обяви, че спи спокойно и, че е свършил това което е трябвало да се свърши.

 

Петрова коментира СРС-та, които са приети от съда, но на им е обърнато внимание. В тях самият Ваклин коментира на една от срещите, когато си говорят с Дюлгеров, за възможността да ги "закарат на Витоша" , което е заплаха за физическа разправа с тях.

 

Според друг разговор, станал известен по време на делота Ваклин е коментирал, че "Борисов и Цветанов бъркат, че я търпят, ако я карат така София ще се напълни с Иванчеви", допълни още Петрова.

 

По думите й съдът на две три места твърди в мотивите си, че Ваклин не говори истината. Съдът казва,че е обезпокоително, че Ваклин  не си спомня с кой е говорил за 15 хиляди лева, както и че има разлика в твърденията на Ваклин и служителят на ДАНС. Над 50 пъти Ваклин е излъгал още от досъдебната фаза. "От къде има тези парите Ваклин? Той  няма такива доходи и не плаща данъци.  Защо това не се проверява?", попита Петрова.

 

Не се чувствам виновна, ни то аз, нито доколкото знам Иванчева, не сме искали подкуп за нас или за когото и да било друг, каза накрая Петрова.

 

Тя коментира още, че срещу Петър Кърджилов и Ирен Савова се повдигат обвинения. Кърдижилов ще трябва да отговаря пред съда защото е реагирал емоционално в залата и е извикал "Мафия" след произнасянето на присъдата която изпраща Иванчева за 20, а Петрова за 15 години в затвора.

 

На въпрос дали това, което споделя не е информация, кято е само по делото, Петрова показа списък на 131 получатели, до които Специализирания съд е изпратил на имейл с пълните мотиви на съда, в които има личните данни на всички.  "Това е грубо нарушаване на законите.", зави Петрова и допълни, че са сезирани институциите и за това нарушение на правата им според Закона за защита на личните данни.

 

"Вече търсим за част от репресиите срещу нас правата си в Страсбург. Продължаваме да имаме нови и нови основания, за които ще има нови дела. За съжаление осъдителни присъди срещу България ще се плащат от всички българи, а не от хората които са нарушили правата ни", каза Петрова.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4046 |22.05.2019 Четири години никой не казва на мъж, че е болен от хепатит С . 10| 5996 |17.05.2019 Биляна Петрова: Кой управлява полицията и кой държавата? . 10| 10123 |04.05.2019 Положението на Биляна е много тежко , алармира съпругът й . 3| 5912 |01.05.2019 Биляна Коцакова: Решението по делото „Чората“ е зловещо, то е мракобесие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads