Реклама / Ads
1| 6982 |30.07.2021 НОВИНИ

Биляна Петрова: След 3 години упорита борба ще разпитвам ПР-а на Гешев в съда

.
Десислава Иванчева, Биляна Петрова Източник: БГНЕС
След 3 години упорита борба, на 6.10.2021 ще разпитвам ПР-а на Гешев в съда - делото е открито, заповядайте. Това пише във Фейсбук профила си бившата зам.-кметица на столичния район „Младост“ Биляна Петрова.
 

„За съжаление  ДОКАЗАТЕЛСТВАТА СА УНИЩОЖЕНИ - дори ЗАКРИХА САЙТА-НАРУШИТЕЛ „ПРАВЕН СВЯТ“. Макар че в личен план губя, закриването му е добра новина.

 

Изтичането на лични данни е по-малкото нарушение, по-голямото е НЕЗАКОННО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА СРС, но за него няма движение, защото това е престъпление - и се полага затвор за ПР-чето и прокурори, съдии или служители, изпраитли документите.

 

Институциите (ИВСС, КЗЛД, ГДБОП, Спц-съда)  прикриваха прокурорските престъпления, чрез бездействие, пунта-мара проверяване и дребни селски номера (например да изпратят документа без последна страница, за да изпусна срокове за обжалване).

 

Продължавам да се боря“, споделя още тя.

 

Преди дни „Свободна Европа“ съобщи, че съдът е призовал на разпит шефа на пресцентъра на главния прокурор Иван Гешев.

 

Медията припомни все още незавършилата история на бившата зам.-кметица на столичния район „Младост“ Биляна Петрова, която е подсъдима за подкуп заедно с бившата кметица на квартала Десислава Иванчева.

 

Другият централен герой в този сюжет е Веселин Иванов – бивш главен редактор на затворилия вече сайт „Правен свят“. В началото на 2020 г. той оглави дирекция „Публична комуникация“ в Администрацията на главния прокурор, след като в края на 2019 г. на поста беше избран Иван Гешев.

 

Ето я и историята:

 

„Информационен сайт публикува обвинителен акт срещу подсъдима за корупция, но без да заличи нейните лични данни. По-късно главният редактор на това електронно издание застава начело на пресцентъра на прокуратурата.

 

Потърпевшата жена подава сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС), защото подозира, че държавното обвинение е предоставило на сайта личните й данни.

 

Проверяващият орган отказва да се занимава със случая, а подсъдимата обжалва решението му пред съда. Още на първото заседание по делото магистратите се съгласяват с нея, че по случая трябва да бъде разпитан бившият главен редактор, за да изясни как се е сдобил с въпросния обвинителен акт. Затова бившият главен редактор, който днес вече работи в самата прокуратура, е призован да се яви като свидетел пред съда.“




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8799 |30.07.2021 Акад. Арбатов: Китайски ракети ще летят над Русия. След десет години ще се събудим в непознат свят . 0| 3565 |30.07.2021 България с олимпийски финал по плуване след 33 години благодарение на Йосиф Миладинов . 3| 4268 |29.07.2021 Стоилов обсъди на съвет как да се разследва главния прокурор . 8| 4392 |29.07.2021 Кой ще разследва Гешев? Спецпрокуратурата мълчи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads