Реклама / Ads
33| 4536 |16.03.2009 НОВИНИ

Блага вест: САЩ подкрепят Соломон Паси за шеф на НАТО

.
Депутатът от НДСВ водил разговори с представители на Държавния департамент, Пентагона и в Съвета за национална сигурност на САЩ от където получил подкрепа за кандидатурата си. Това сподели самият той в Русе.
 

"Аз се намирам в много по- различна позиция, отколкото другите кандидати за шеф на НАТО, тъй като съм единствен, който не е член на правителство. Освен това имам опит като член на кабинета на НДСВ и в Атлантическия клуб, мисля че бих се справил със задачите на НАТО" - каза Паси. Според него настоящият имидж на алианса не съответствал на извършеното и това било крайно несправедливо. Заедно с това по време на разговорите в Съединените щати Паси е подкрепил позицията на домакините за засилване на участието на НАТО в Афганистан. Мисията там била своеобразен приоритет на новия президент Барак Обама. Паси е в Русе заради предстоящите избори в село Ряхово и обяви, че ще подкрепя предизборната кампания на НДСВ за Европарламент и Народно събрание с всичките си възможности.

 

Реплика: На Паси толкова много му се иска блажният сън във властта да не свършва, че ни взима за пълни балъци. В САЩ го подкрепили за шеф на НАТО. Не, Паси, просто хората са много вежливи, дипломатични и толерантни. Не е в техния стил да кажат: сори, братко, но не ставаш за тази работа или имаме си друг човек. Така не се говори по света. Но дори и да си мислят, че Паси е подходящ, защо ще му го казват само на него, а няма да го заявят открито. Да не би да ги смущава нещо? Едва ли. Просто тактиката на Паси е, ако не мине номера с шефското място, поне да го компенсират с друга блага длъжност в алианса. Защото трудно се отвиква от воайяжи по света в семейно обкръжение на чужди разноски, които на всичкото отгоре биват възторжено отразявани от приятелски медии. Би било редно Соломон Паси първо да попита българите за тяхната подкрепа или неподкрепа, а после да тича при другите. Или не сме достойни за вниманието му?

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4768 |02.12.2008 Най - накрая блага вест от Брюксел . 1| 6737 |27.09.2008 Чия "троянска" е по-блага, надпреварват се на Празника на сливата . 10| 4653 |15.09.2008 Само 10 на сто от българите подкрепят кабинета . 0| 4687 |03.04.2008 Големите в Европа подкрепят Гърция в спора й за името на Македоня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads