Реклама / Ads
35| 6674 |23.10.2013 НОВИНИ

Богомил Бонев: Депутатите да отидат да копат земята начело с вождовете им

.
Справедливо ми се вижда част от пустеещата земя да бъде разделена между депутатите, гласували най-тъпото парламентарно решение от зората на демокрацията. И да заминават да копат. Начело с вождовете си.Така Богомил Бонев коментира във Фейсбук мораториума за продажба на земя на чужденци, гласуван вчера в НС.
 

А за сведение на невежите им избиратели - продължава Бонев - удължаването на забраната за покупка на земя от чужденци е лицемерно, защото не пречи на нито един кандидат-купувач и до момента. И това законово се прави по много по-лесен начин. Достатъчно е земята да се апортира във фирма, която може да се продаде свободно, без данъци на всеки, който я пожелае. Засега желаещи почти няма.

Но пък гласуването ни напомни за позабравена коалиция между жалки политически отрепки, които ни отвращават с патриотарството си, описано в стихотворението "Патриот" от Ботев, завършва Богомил Бонев, споделяйки коментара на Ясен Бояджиев за Дойче веле под заглавие "Едно решение срещу българските интереси", в който авторът пише: "Забраната за покупка на земя от чужденци ще бъде удължена. Това решение показа, че българският парламент е доминиран от примитивен, антиевропейски, но и антибългарски популизъм".

Когато преди близо две седмици писах анализ за дебата за удължаване на забраната за купуване на българска земеделска земя от чужденци, подхванат от най-шумните националистически кръгове, не си представях, че ще се стигне дотук. Не допусках, че днешната българска политическа действителност, въпреки цялата си недодяланост, може да ме изненада с още нещо. Но ето, че тя роди решение, което по своята самоизобличаваща чудовищност може да се сравни само с прословутото назначение на Делян Пеевски, пише Бояджиев.

Мораториумът бе широко дискутиран в мрежата седмици преди да се гласува в парламента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 101| 10497 |22.10.2013 Богомил Бонев:Плевнелиев размахва документи със съмнително съдържание . 6| 5151 |22.10.2013 Депутатите ще работят извънредно днес . 13| 5326 |06.10.2013 Богомил Манчев съди държавата? . 16| 6588 |05.10.2013 Богомил Манчев: Някой иска да фалира "Риск инженеринг", за да преразпредели пазара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads