Реклама / Ads
42| 8409 |03.05.2019 НОВИНИ

Бойко Борисов: Цветанов го обичам като дете, но сложи катран в кацата с мед

.
”Цветанов си го обичам като дете. Като министър си заложи главата и направи много добри неща. Майка ми винаги казваше: ”Внимавай дете да не сложиш лъжицата с катран в кацата с мед.” А той точно това направи”. Това каза премиерът Бойко Борисов пред ”Панорама” за скандала с апартамента на Цветан Цветанов.
 

" Изход има. Това се прави и в момента. Всеки, попаднал в такава ситуация, и всеки, който е решил, че всичко му е позволено, ще си понесе най-тежки наказания и ще поеме отговорност. Подаването на оставки е половината от работата. Мога да гарантирам на българските граждани, че няма да остане ненаказан човек", коментира премиерът Борисов скандалите с имотите.

 

Той коментира и къщите за гости: "Някои тарикати решиха да се възползват от това. Или ще върнат парите, или ще им се конфискуват къщите. Яд ме е, срам ме е, грешката е моя, че не отидох нито веднъж на гости на мой колега, министър, областен управител. Ако бях отишъл да видя, сигурно щях да взема по-рано мерки. Докрай ще бъде направено всичко, за да се възцари справедливостта", заплаши премиерът.

 

"Аз съм се родил, живея и ще умра в къщата в Банкя. Колко ще живея, 10-15 години, Господ знае, но няма да ме видите в друга къща.За президентските вили се дават стотици хиляди за ремонт. Аз не съм разрешил 1 лев да ми се даде за ремонт там, където живея",  обяви той.

 

"На нашите опоненти три къщи за гости имат родата, но те казват, че това не е нищо. Не могат да боядисат това, което сме построили. И изведнъж да ми сложат етикет за няколко души, няма да го бъде. Ние знаем, че другите са маскари, колко пъти идват на власт. Винаги стават катастрофи, когато идват БСП или БКП на власт", нападна БСП премиерът.

 

За един апартамент и една къща за госта на фона на милиардите пари за приватизации, които са направили, добави той.

 

Няма да хвърля кърпата, ако получим жълт картон. Защото отсреща няма нищо. Ако трябва да правят правителство, първо с президента ще се изпоядат кои да са министри, кои да са депутати. После ще има "Позитаник", "чеверме социалистите", те се ненавиждат", саркастично продължи Борисов.

 

"Не му отива да говори, че ще излизат тепърва скандали за офшорни сметки и т.н. Първо виж себе си и тогава коментирай себе си". Така премиерът Борисов отговори на въпрос, дали президентът е познал, че "апартаментгейт" ще продължи с проверка на офшорни сметки и т.н.

 

"Аз никога, никога не съм искал да ставам президент. Никога не ми е минавало през главата и не ми минава през главата. Аз щях да стана президент като главен секретар. Тогава имах 90% одобрение, но иска да си бъда главен секретар", обясни той.

 

"Говорят, че имало диктатура. Аз само не съм дал два шамара да ми бият. Когато държавният глава призовава военните да не стоят безпристрастно, аз затова започнах да обикалям казармите. Какъв диктатор съм, не трябва да се шегуваме с това. Затова отговорих това за пълзящата диктатура", каза още Борисов.

 

"ГЕРБ се клати сама. БСП не са ни проблем. Те толкова пъти са били на власт", посочи министър-председателят.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4171 |03.05.2019 Борисов: ВВС училището в Долна Митрополия ще прави самолети или дронове . 1| 4082 |02.05.2019 Борисов: 30 000 мигранти се канят да щурмуват Европа . 13| 4613 |27.04.2019 Борисов: Да посрещнем Великден с вярата, че сме способни на още дела . 6| 4426 |25.04.2019 Борисов: Във вторник гласуваме 7-те милиона за УНСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads