Реклама / Ads
Frognews
0| 3130 |06.08.2019

Бойко Чавдаров: Регионален мениджър на ЧЕЗ Разпределение за област Плевен: Подобряваме сигурността на електрозахранването в област Плевен чрез усилена автоматизация на мрежата

.
Г-н Чавдаров, скоро се проведе среща между ръководството на ЧЕЗ и местните власти от област Плевен. Какъв беше поводът за срещата?

Дискусията с местните власти в Плевен беше част от редовните срещи на компанията с представители на общините в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с местните власти на територията, която обслужва. Провеждаме ги всяка година, за да представим извършеното през изтеклата година и да очертаем плановете и приоритетите си за настоящата. На срещата в областната администрация във Плевен ние обявихме реализираните през 2018 г. инвестиции и обсъдихме възможностите за развитие на енергийната инфраструктура в бъдеще. На срещата изслушвахме всички кметове и представители на общините, поехме ангажименти да решим възникнали казуси, споделихме наши затруднения. Всяка една такава среща е от полза и за двете страни, затова се превърнаха и в практика за ръководството на ЧЕЗ и се провеждат всяка година.

 

 

Какви инвестиции реализирахте през 2018 г. и какви средства ще вложите в мрежата на област Плевен през настоящата година?

 

През миналата година в Плевен инвестирахме 3 млн. лева, като за реконструкция на мрежата и обновяване на съоръжения вложихме  2,5 млн. лева. За присъединяване на нови клиенти бяха вложени  500 хил. лв. За настоящата година ЧЕЗ Разпределение отново има амбициозна инвестиционна програма и според плановете ще инвестираме приблизително същата сума. Реализацията на тази програма ще ни позволи да подобрим качеството на доставките за клиентите на ЧЕЗ в област Плевен.

 

Кажете ни някои от по-големите изпълнени и предстоящи проекти в областта.

 

През 2018 г. извършихме реконструкция на подстанция Долна Митрополия за 326 000 лв. Основно перо в инвестиционната програма беше автоматизация на електропроводи в региона. Компанията вложи и 200 000 лв. в рехабилитация на кабели средно напрежение в Плевен, Кнежа, Червен бряг и Койнаре. Реконструкции на мрежи ниско напрежение за 300 000 лв. бяха извършени в Червен бряг и Пордим, както и в села от общините Плевен, Червен бряг, Никопол и Левски. ЧЕЗ Разпределение изгради нов трафопост в Червен бряг за 133 000 лв. През настоящата година дружеството монтира 7800 дистанционно обслужвани електромери в Червен бряг за 700 000 лв.  Тези електромери осигуряват поглед в реално време върху мрежата и по-стриктният контрол помага за по-бърза реакция при нужда.  Тази година ЧЕЗ Разпределение ще извърши и модернизация на възлова станция „ТЕЦ Плевен“ за 200 000 лв. В рехабилитация на кабели в Плевен, Кнежа, Червен бряг и Койнаре ще бъдат инвестирани           415 000 лв. Реконструкция на мрежи ниско напрежение ще бъдат реализирани в Плевен, Червен бряг, Долна Митрополия и Гулянци за 253 000 лв. Автоматизацията на мрежата усилено продължава.

 

Какво представлява тя?

 

Автоматизираните съоръжения дават възможност за управление на мрежата от разстояние. Чрез тях се изключват само повредените участъци и се минимизира броят на засегнатите клиенти при евентуални аварии, като качеството на услугата многократно се повишава. В област Плевен през изминалата година монтирахме 62 бр. автоматизирани съоръжения, като през 2019 г. планираме да монтираме още 70 бр.

 

Реализацията на всички посочени проекти води ли до смущения в електрозахранването?

 

Неминуемо реализацията на инвестиционната програма изисква да се работи ударно, особено през този сезон, тъй като логично есенно-зимният сезон не позволява това. Налагат се временни изключвания на електрозахранването, докато се ремонтират или докато се изградят или въведат в експлоатация новите съоръжения. Няма как да се ремонтира мрежа под напрежение. Длъжни сме да защитим живота и здравето на служителите. Давам си сметка, че тези оперативни превключвания създават неудобства за домакинствата и за бизнеса, но е невъзможно да се работи за подобрения без съответните временни смущения. Всички проекти преследват една-единствена цел – по-добро качество на предлаганата услуга.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Адвокатът на Кристиян Бойков пред Фрог: Прокуратурата е недоволна от вчерашното решение на съда 4| 5837 |01.08.2019 . Бойко Рановски разкри мерките за младите шофьори 1| 3185 |29.07.2019 . Бойко Атанасов: Допускам, че ще се появи още една кандидатура за главен прокурор 6| 4815 |29.07.2019 . Данаил Кирилов бил готов да номинира главен прокурор, но не и Бойко Атанасов 11| 4574 |26.07.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ