Събота, 19 Август 2017, 06:45
Frognews
0| 2821 |29.05.2017

Бойко Ноев с препоръки към участниците в КСНС при президента

.
Бойко Ноев
Няколко препоръки има бившият военен министър Бойко Ноев към участниците в утрешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Той е категоричен, че ни трябва Актуализирана стратегия за национална сигурност.
Ето какво препоръчва той пред "Фокус:

Първо да не се превръща в читалня за международното положение и как то било пълно с изненади. Противно на шаблона, средата на сигурност на България вече е достатъчно определена и няма с какво да ни изненада, тоест позволява обосновано планиране. Това трябва да бъде отразено в една актуализирана Стратегия за национална сигурност.

Второ, участниците в Консултативиня съвет за национална сигурност (КСНС) трябва да постигнат ясно разбиране, че отбрана ни е нужна заради самата България, а не заради НАТО, че гласуваните вече от парламента допълнителни 2.4 млрд. лева са един минимум, от който няма да има остъпление.

Трето, трябва да възложат на министъра на отбраната в 10 - дневен срок да представи на правителството и оттам на парламента доклад с препоръки как така предвидените пари ще се разпределят за нуждите на цялата армия.

Четвърто, да препоръчат на правителството да изготви в 20-дневен срок доклад за цялостното състояние на сектор “Сигурност”, неговото ресурсно обезпечаване и възможности за преразпределение на задачи, с цел по-пестеливото използване на човешките и материални ресурси. Тъй като това ще касае основно МО и МВР, КСНС трябва да препоръча на министрите на отбраната и на вътрешните работи да излязат със съвместна оценка за целесъобразността и възможните модели за разполагане на армейски подразделения, като отделна, специализирана операция по границата с Турция, като външна граница на ЕС. Главна цел на тази операция трябва да бъде спестяването на ресурси на МВР за изпълнение на задачите във вътрешността на страната. В допълнение към това, защитата на границата трябва да се възложи като мисия от първостепенна важност за българската армия, а това да послужи за основа за нова политика на България в контекста на обсъжданите днес планове за общоевропейска отбрана.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Огромни тапи изнервят шофьорите в София, изтезание е да караш кола в столицата 1| 2321 |18.08.2017 . Бойко Рашков: ДАНС нарушават закона закона и подслушват хора с разрешение на съдии от СГС 5| 2532 |18.08.2017 . В Турция прогнозират мощно земетресение с магнитуд над 7 0| 2411 |18.08.2017 . Ликвидираха атентатора от Барселона 1| 2435 |18.08.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах