Реклама / Ads
15| 5149 |12.10.2023 НОВИНИ

Бойко Ноев: Радев не просто нарушава Конституцията, той слезе на нивото на саморасляците в българската политика

.
Източник: стопкадър
За съжаление президентът Радев не просто нарушава Конституцията, с поведението си той слезе на нивото на саморасляците в българската политика, свидетели сме на много такива саморасляци, те минават със себе си като едни комети.
 

Това каза в “Честно казано с Люба Кулезич” Бойко Ноев, бивш министър на отбраната.

 

"Консултативната среща за национална сигурност, както Радев я нарече, доведе до това, че се наложи в парламента да се съберат отново всички, които не присъстваха на нея и по този начин се задълбочи разделеността в институциите". 


"Това разделение задълбочава още повече проблемите в армията и службите, защото те виждат, че техните лидери не знаят кой е правилния начин на действие. И това не се случва наново, случи се още когато възникна войната между Украйна и Русия", обясни Ноев.


"Отделно президентът Радев вместо да застане на правилната страна в тази война, застана на страната на агресора. Не съм чул от него нито една критична реплика към партия “Възраждане”, които отдалечават България от нейното евроатлантическо бъдеще". 


"Законът изрично повелява заседанията на КСНС да се свикват най-малко на три месеца, а нашият президент не е го е свиквал най-малко от 1 година, което е нарушение на Конституцията. Информацията на неговите съветници, че този съвет се е превърнал в клюкарник, не оправдава това, че законът е нарушен. По този начин той става уязвим по чисто юридически причини", обясни Бойко Ноев.


Относно реформите в службите бившият министър на отбраната каза:


"Няма никакви съмнения, че българските контраразузнавателни служби трябва да се реформират, но тези саморасляци, както вече ги нарекохме, смятат, че това може да случи само със смяна на шефовете, да сменят снимките. Тези хора не можаха да обяснят какво точно искат да реформират в тези служби. Трябва да има реформа, но не по този начин, те компрометират цялата идея за реформи в службите", категоричен е той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4624 |12.10.2023 Край на блокадите: Енергетиците освобождават магистрала „Тракия” и Прохода на републиката . 1| 4636 |12.10.2023 Българската федерация по тенис отмени Sofia Open . 12| 4335 |12.10.2023 Денков пред евродепутати: Искаме да направим България нормална европейска държава . 3| 4652 |12.10.2023 Жестока катастрофа край Габрово, четирима загинаха има и ранени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads