Реклама / Ads
22| 6823 |12.06.2012 НОВИНИ

Борис Марков няма да скача за лидер на СДС

.
Борис Марков
Временният водач на сините обаче ще осигури прозрачен избор на нов лидер. Той самият още не бил сигурен дали иска една консолидираща кандидатура, или няколко.
 

Не знам хора като Л. Павлов да са взимали политически решения за СДС, но е налице дистанция между сините и десните избиратели, която трябва да се стопи, обяви по ТВ 7 временният председател на СДС Борис Марков. По темата за автентичността на записите, които се появиха и тезата за кадруването на хора като Павлов в СДС Марков коментира, че няма медиен собственик, който може да избере лидер на Синята партия, но някои хора си придавали повече тежест, отколкото действително имали.

Марков тръгвал из страната от утре, за да усети пулса на партията и да се изготвят правилата за предстоящия избор на лидер на СДС. Аз съм поел ролята на арбитъра, който ще осигури безпристрастен избор, но няма да се кандидатирам, подчерта Марков. Той самият още не бил сигурен дали иска една консолидираща кандидатура, или няколко, но обеща пълна прозрачност и безкрайно коректни и честни избори.

Като некоректно определи Марков присъствието на кадри от сините при М. Кунева. Разбирам, че те създават емоция у хората, но те са пряко свързани със СДС, добави той. Искали са да постигнат някакъв ефект, но не е редно. И БСП имат своята Бузлуджа, ние имаме своите митинги, но не е коректно, повтори Марков и каза, че от хората зависи дали ще припознаят Кунева като десен кандидат. Той засвидетелства почтено отношение към всички други партии. Сините, отишли при Кунева, били водени от общо чувство от недооцененост. Това не е добър старт за една политическа партия, обясни Марков.

СДС ще влезе в следващия парламент, ние имаме марката, а след това ще водим разговори за участие в следващ десен кабинет. Почтеното отношение към избирателите щяло да осигури успех. Синията идея е еуфорията на хората, правото на избор и желанието за промяна, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6377 |11.06.2012 Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани! . 75| 8579 |09.06.2012 Нима? Б. Борисов бил заплашен от изнасилване? . 86| 7986 |08.06.2012 Борисов: Мешаме се на Македония, само като ни слагате пречупен кръст на знамето . 4| 5350 |08.06.2012 Уви! Няма шанс тримата работници да са живи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads