Реклама / Ads
119| 7017 |25.08.2014 НОВИНИ

Борисов: ДПС знаят какъв апокалипсис ни очаква

.
Понеже днес видях писмото на Орешарски, с което той е спрял всички действия по "Южен поток", ще го сложа в плик и ще го изпратя на ДПС - техният коалиционен партньор да видят какви са ги вършили. Това се закани днес Бойко Борисов пред медиите.
 

След това продължи: Ще се покаже и на руските им партньори, за да видят кой е спрял проекта. Нека на всички стане ясно, че именно те са спрели проекта, а през цялото време лъжеха, че не са, заплаши Борисов. И Орешарски и Стойнев твърдяха, че не са виждали такъв договор, а по него през 2015 г. ще плащаме неустойки. ДПС никога нямаше да си тръгне от властта, ако не знаеха какъв апокалипсис ни очаква. БСП никога нямаше да изпусне шанса Станишев да стане премиер, но се оттеглиха. Те се измъкнаха, за да не стане по-страшно., обясни той. По думите му сега всички трябва да имаме политическа доблест и да кажем на хората какво е положението. След 5-ти ние ще трябва да спасяваме страната. Няма никакъв политически заряд, това което казваме сега. Пожелаваме на всички да направят политическите си разчети и да погледнат реалното състояние на страната, прогнозира Бойко Борисов. Нямам как разходите ще се режат, ще бъде много трудно. Борисов обяви, че НАП и Митниците ще се обединят, ще имат единна система, за да се приключи с контрабандата. Мерките, които сега се предприемат ще ни помогнат да отговаряме по-конкретно в предизборната си програма. Толкова разпаднала се държава не сме имали в историята, обяви Борисов. По данни на неговите експерти 3,8 е фискалният резерв към момента и допълни, че толкова нисък никога не е бил. Много лесно е да се напише програма на базата на хубави сънища, но в тази ситуация е необходимо да се действа адекватно от всички политически партии. Януари месец ще се озовем в ликвидна криза. Служебното правителство трябва да вземе спешни мерки. Искам тези, които гласуват за нас да знаят колко трудно е положението в държавата. Да се вържат двата края до края на годината ще бъде много трудно, дори невъзможно. Ние ще предоставим целия си експертен потенциал, за да се опитаме да подобрим ситуацията. С кой акъл говорят в тази ситуация, ще строят нов ядрен реактор, попита Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 5996 |23.08.2014 Борисов: Заради популизъм задължиха НЕК с 3 млрд. . 85| 5062 |19.08.2014 Борисов: Единствено ГЕРБ разби монопола на ДПС . 57| 5059 |13.08.2014 Борисов: Нито един човек не сме пратили в служебното правителство . 72| 9584 |09.08.2014 Борисов: Когато кълве, наистина кълве

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads