Реклама / Ads
14| 3486 |05.11.2021 НОВИНИ

Борисов: ”Хемус” никога няма да бъде построена, Рашков само говори срещу нея

.
Сега са се съсредоточили в това да унищожат АМ “Хемус”. Мога да сложа подпис под всичко, че по-евтин строеж от това, което ние бяхме предвидили, никога няма да има. Ще е в пъти по-скъпа. АМ “Хемус” никога няма да бъде построена. Рашков всеки ден излиза и говори срещу нея.
 

Думите са на бившия премиер Бойко Борисов и дойдоха почти паралелно с пресконференцията, дадена след мащабните проверки за строителството на аутобана и откритите редица нарушения. Стана ясно, че над 70% от средствата само за един Лот, са били изнесени със сакове и чували. Превежданите авансово суми са се движили между различни фирми, имащи за цел да прекъснат връзката между търговските дружества, подписали договора, “Автомагистрали” ЕАД и крайния изпълнител. Буферната фирма незабавно превежда получените суми към банкови сметки на създадени за целта кухи фирми, регистрирани на социално слаби и ниско грамотни лица, голяма част от тях криминално проявени за различни престъпления. 

 

Повече за разкритията може да видите тук. 

 

“Сега всички софиянци карат по "Тракия" по 4-лентов път и на Обзор стана тапа. Затова в нашите планове го има това - Тракия, Марица, Люлин, захванахме с ударни темпове Хемус. До края на 2022 година щеше да е готово. Трябва ни Хемус, трябва ни Русе-Търново, трябва ни отсечката Видин-Монтана-Враца. Сега колко време ти трябва да закараш туристи на Белоградчишките скали”, каза Борисов на среща в партийната централа с Националния борд по туризъм.

 

“Извадихме парите в отделна сметка, за да може да се дострои “Хемус”. Нима Северното Черноморие е по-лошо, но не се ходи, защото няма път. Това, което казвате, ние го правехме и оставаше последната отсечка, защото за самата България целогодишно “Хемус” е по-важна. И пари имаше. Като сложиш инфраструктурата, пречиствателните станции, дотациите в земеделието....пътят за Пампорово 76 км трябваше да го строим вече. Пътят за Самоков не знам правят ли го или не, щеше да е асфалтиран. пътят Дупница през Самоков за Ихтиман е красота. Сега всичко блокира, нула. Какво повече да кажа, посочи още Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3122 |04.11.2021 Комитова: АМ ”Хемус” се строи, проверяват се незаконните участъци, не зная за акцията на Рашков . 3| 3349 |04.11.2021 Шефът на МВР: Средства, отпуснати за строежа на АМ ”Хемус”, са преминали през една банка, собственост на Борисов . 3| 2973 |04.11.2021 Ще има още арести за строителството на АМ ”Хемус” . 19| 9288 |03.11.2021 Мащабна акция на ГДБОП, над 10 души са арестувани за строителството на АМ ”Хемус”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads