Реклама / Ads
6| 4866 |19.05.2017 НОВИНИ

Борисов в Хитрино: Вярвам в доброто, градежа и просперитета на България

.
Източник: БГНЕС
Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България. Това каза премиерът Бойко Борисов в Хитрино, където официално бе направена първа копка на новите къщи на мястото на разрушените от взрива на 10 декември миналата година, предаде репортер „Фокус“.
 

На церемонията по първата копка присъстваха представители на Камарата на строителите, с чието съдействие ще бъдат посторени безвъзмездно 10 къщи, като средствата за едното жилище ще бъдат дарени от политическа партия. Бойко Борисов бе посрещнат от кмета на Хитрино Нуридин Исмаил.


В началото на церемонията по първа копка молитва отправи районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов. Той посочи, че жителите на Хитрино са доказали, че са добри и отговорни хора и са останали сплотени в тежкото време, без да се делят по религия. Присъстващите на церемонията бяха приветствани от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Той пожела успех на хората, които ще изградят домовете и на добър час на строителите.


Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил даде обещание, че при възстановяването на селото ще следва желанието на премиера Бойко Борисов то да стане „кукла”. Той зави, че Хитрино ще бъде модел за пример как населено място се възстановява след бедствие. Той посрещна Борисов с думите: „Вие сте почетен гражданин на Хитрино и сте в дома си”.
Премиерът Борисов призова от своя страна присъстващите да се вслушат в думите на районния мюфтия и митрополит Йоан с оглед на напрежението между привърженици на ДОСТ и ДПС в Джебел.

 

 „Етническата толерантност у нас е единствено правилно и добро нещо. Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България“, каза Борисов. Той пожела на строителите бързо, качествено и безаварийно изграждане на домовете.
На първата копка присъстваха също и кметът на Шумен Любомир Христов, областният управител на Област Шумен Стефан Желев и други официални лица от областта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4708 |19.05.2017 Шефът на ВКС Лозан Панов отива при Борисов на среща . 17| 8349 |18.05.2017 М. Капон за Фрог: Борисов да се извини за циничното поведение на Симеонов . 3| 4875 |18.05.2017 „Галъп” : Кабинетът „Борисов 3” започва работа с 32% доверие . 10| 6925 |17.05.2017 Партията на Капон иска Борисов да махне Валери Симеонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads