Реклама / Ads
154| 8046 |16.05.2013 НОВИНИ

Борисов: Искаме касиране на изборите

.
За първи път в новата ни история политическа партия печели за втори път парламентарните избори.
 

С тези думи лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов откри пресконференцията в централата на ГЕРБ, която е и първата след провеждането на изборите на 12 май.

Това беше много важно, защото първото място на ГЕРБ е истинската оценка за нашата работа през тези 4 години. Както и да гледам резултатите, 97 е повече от 84 и то - много повече, каза Борисов. Няколко пъти ги гледам и все 97 е повече от 84.

Бойко Борисов показа и различни графики. Разпределението на гласувалите за ГЕРБ и Коалиция за България по образование е - 36,4 висшисти са гласували за ГЕРБ, 24,7 за БСП. С основно образование - 20,6 за ГЕРБ, 30,6 за БСП. В по-ниско от основното образование категорично ни побеждават със 17 % за нас, 40 % за БСП.

Борисов представи статистики и по етнически признак, и по признак населено място.

Българите в чужбина, в САЩ, в Европа, в Русия, са едно към 4 - 5, в полза на ГЕРБ; само в Турция са повече за ДПС, каза Борисов. В чужбина 23 000 са гласували за ГЕРБ; 4000 за БСП. Тези хора не искат друга партия, освен ГЕРБ, каза Борисов.

Днес или утре ГЕРБ ще пусне жалба до Конституционния съд и ще иска касиране на изборите, заяви Борисов. Мотивът ни е грубото погазване на закона в деня за размисъл. За първи път в историята, политическа партия, която е спечелила изборите, ще поиска касиране на изборите, каза Борисов.

До този момент нито съм разговарял, нито съм пращал да се говори, нито съм се чувал с който и да е политически лидер. Четири години социологическите агенции даваха, че ГЕРБ е първа политическа сила, и тя си остана първа политическа сила. Австрийската фирма даде същите резултати, каквито и нашите социологически агенции, и ЦИК, каза Борисов.

Благодаря на лидера на НФСБ Валери Симеонов. Това е партията, която 4 години, до последния ден, е изказала всичко най-лошо за нас. Това не попречи на един патриот, че в края на краищата, хората са гласували за ГЕРБ, каза Борисов.

Считам, че е най-добре да се направят нови избори. В конфигурацията, в която са четирите политически партии в момента, не би могло да се направи правителство, каза Борисов.

Несериозно е да се говори за програмно правителство, каза Борисов. Сидеров изглежда е забравил, че него и сина му го биха тези партии, които той смята да подкрепи. Несериозно е да се говори за програмно правителство, защото БСП казват, че ще се строи "Белене", ДПС не иска, "Атака" е за. По важните теми партиите БСП и ДПС и "Атака" са на различно мнение; единственото, което виждам, че могат да направят, е да се вземе голям заем, който за година - година и половина да изхарчат. Ако това се направи, Господ няма да може да спаси България, каза Борисов.

Ще си пуснем жалбата за касиране на изборите. Следват въпроси. Първият е ще се явим ли в парламента. България е парламентарна република, така че, когато президентът определи дата за явяване в парламента, така че той да се конструира, се надявам, че Конституционният съд също ще се произнесе колкото може по-бързо.

В деня, в който се закълнем в парламента, колегата Цветанов ще си подаде молбата за сваляне на имунитета. Ако Конституционният съд не се е произнесъл да бъдат касирани изборите, ще предложа правителство на малцинството, защото съм длъжен заради този над един милион българи, които са застанали зад нас, каза Борисов. Те няма да го гласуват, и тогава президентът ще даде мандат на следващата политическа сила, каза Борисов.

Господ ни е свидетел. Нищо общо нямаме с тази печатница и Бойко Борисов се прекръсти пред камерите. Ако има нови избори, ще забраня всеки, който по някакъв начин е свързан с ГЕРБ, да участва където и да било, в каквито и да е поръчки, каза Борисов.

Няма как протоколите да се печатат при кандидат за депутат, който е от БСП, а бюлетините - при някой, който аз дори не познавам, каза Борисов.
Категорично нямаме отношение към процедурата, която е извършена,  и този, който я е спечелил, каза и Цветан Цветанов. Никога, по никакъв повод, по процедурите, свързани с отпечатването, не сме имали отношение, каза Цветанов.

Никога няма да се възползвам от имунитета си, увери той. Ще взема решение, което да съответства на обществените очаквания. За да няма никакви спекулации и продължаване на това репресивно поведение спрямо мен и политическата партия, в момента, в който се закълна като законно избран депутат от Благоевградски МИР, защото ще вляза от там, ще внеса искане за сваляне на моя имунитет. Всички твърдения в деня за размисъл бяха, че собственикът на печатницата е близък на Цветанов. Този човек не съм го виждал, каза Цветан Цветанов.

Новите избори могат да бъдат направени в рамките на месец - месец и половина, каза Борисов. Нищо по-лошо няма да стане, от това, което е в момента, прогнозира той. По-лошо ще стане, ако има безпринципни коалиции, които да работят.

Победихме иконата на БСП в Пловдив - Стефан Данаилов категорично, и в София Сергей Станишев – категорично, каза Борисов. В условия на безпрецедентна компроматна война, ние удържаме и то с много депутати, каза Борисов.

Незаконни неща не коментирам, беше категоричен Борисов в отговор на въпрос за разпространения запис с Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов. С Цветанов си говоря по 20 пъти на ден. В нас идват хиляди хора. Няма какво да признавам, защото нищо не се е случило, каза Борисов.

На въпрос дали Сотир Цацаров е идвал в дома му, Борисов отговори с "Не".

Там, където бяха метежите, сега бием категорично. Борисов си обяснява с това, че хората, като си помислят, че идва нова такава коалиция, и ние им ставаме най-милите. Спечелили сме изборите, искаме касиране, защото е безспорно, че в деня за размисъл, беше нарушено мълчанието, от всички партии, и бяха направени куп внушения, повтори Борисов.

Във всички избирателни секции, до една, представители на опозицията са мнозинство. Как там ще се подменят бюлетините, като там представителите на опозицията са болшинство, каза Борисов.

Никога не се е допускало партийни лидери да излизат и да говорят, когато зад гърба им има номера на бюлетината в деня за размисъл, каза отново Борисов по повод опорочаването на деня за размисъл.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 5593 |15.05.2013 Сестрата на Борисов: Бойко си остава любимецът на народа . 84| 8354 |15.05.2013 Борисов: Ако не бъда избран за премиер, влизам в парламента . 9| 5318 |14.05.2013 Валери Симеонов ще иска касиране на изборите . 36| 6342 |14.05.2013 Борисов: Почакайте и ще видите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads