Реклама / Ads
85| 5401 |12.08.2013 НОВИНИ

Борисов: Искаме вот на недоверие на кабинета през септември

.
Източник: Булфото
Колкото се може по-бързо трябва да има предсрочни избори, за да се спаси държавата от тази неестествена коалиция – между „Атака” и ДПС. Тези хора нямат моралното право да управляват, те не са първа политическа сила.
 

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред БНР. „ГЕРБ е първа политическа сила и аз съм благодарен на българския народ, че е оценил това, което направихме през годините”, каза Борисов.

На въпрос дали има информация кога ще се събере Народното събрание, той отговори: „Все още нямаме информация кога ще се събере. Ако тройната коалиция искаше актуализацията на бюджета да стане веднага, днес щеше да има заседание и то да е минало”.

„Нашата цел е да се покаже, че президентът не им е създал проблеми с това вето. И обществото да знае, че те правят тази актуализация само, за да похарчат едни пари. Защото това, което имам като информация е, че приходите в хазната вървят много добре и изобщо не е нужно да се актуализира бюджета”, допълни Бойко Борисов.

Той каза още, че през септември ще се възползват от закона, за да поискат вот на недоверие срещу кабинета на Пламен Орешарски. „Която и тема да се избере, тя ще бъде удачна”, допълни Борисов.

ГЕРБ ще се яви самостоятелно на евентуални избори, а дотогава ще се концентрира над местната власт, тъй като има кметове в по-големите градове. Борисов обаче призова партиите в Реформаторския блок да кажат на избирателите си с кого биха могли да управляват след изборите. По думите му дори Реформаторския блок да има 90 – 100 депутати следващия парламент, партиите в него трябва да обяснят откъде ще вземат гласове за мнозинство и с кого ще се коалират.

„Те това трябва да го кажат на своите избиратели. Защото ако не искат ГЕРБ, остават БСП, ДПС и Атака. Те трябва това да го кажат", допълни Борисов.

„Те имат претенции, че са от Европейската народна партия, че са в център-дясно. Ние търсим своите приятели и съмишленици за общи дествия в тази част на полит пространство", каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов също така е на мнение, че целта на кабинета е да изкара една година управление, защото в това време ще „търсят работа на Станишев в Брюксел" и това е единствената цел.

„Всичко в държавата в момента се върти около това, да се намери работа на Станишев в Брюксел догодина", каза Борисов.

Борисов още е на мнение, че най-добрият вариант за предсрочни избори е заедно с евпорейските през май, за да не се харчат излишни пари. „Иначе колкото по-бързо, по-добре", добави той.

По повод протестите, които са и срещу ГЕРБ той е на мнение, че на част от протестиращите им се плаща за това. „Има преднамерени хора, които много ясно се виждат, на които се плаща, за да извадят снимките. Тези хора не искам да ме харесват", каза Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 5349 |10.08.2013 Бойко Борисов: Управляващите са лишени от разум . 55| 5010 |07.08.2013 Борисов: Плажуването и ваканцуването са по-важни за БСП от бюджета . 72| 6199 |02.08.2013 Борисов: На избори не може като на сватба . 93| 6549 |01.08.2013 Борисов: Демократичен начин за сваляне на кабинета няма; хората баялдисаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads