Реклама / Ads
72| 6170 |02.08.2013 НОВИНИ

Борисов: На избори не може като на сватба

.
Източник: Булфото
Времето за избори ще си дойде само. С това не бива да се спекулира. От нас, от вас не зависи кога ще си тръгне правителството. Демократичното средство за сваляне на правителството е оставка.
 

Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ако дойдат избори сега, веднага, с две ръце сме „за”. Но искам хората да знаят каква ще е технологията. Дори да го приемат този Избирателен кодекс ноември-декември, изборите ще дойдат март-април. За да не харчим още 20 милиона, нека тези избори да са през май, когато ще са изборите за европарламент. Не може като на сватба – да се обещава кравата с телето, да се обещава на едро.

Борисов заяви, че партия ГЕРБ не е променяла позицията си. „Ние сме за избори веднага. И ще обясня. От май месец говорим за избори веднага. Вместо това какво получихме като отговор от управляващите – ще изкараме до края. Хората на улицата свириха на пиано, правиха сценки от Френската революция. Това е мирен, демократичен протест, това са интелигентни хора. Но те не познават апаратните хватки на комунистите“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Затова ние сме длъжни да се опитаме да изкопчим поне думичката „предсрочно управление“. БСП, ДПС и „Атака“ в парламента си имат за 4 години много стабилно мнозинство. А те сега се държат като дебили – правят се, че не виждат и не чуват протестите пред парламента. Защото стаичките им са на тихо, прохладно място“, каза Бойко Борисов.

"Управляващите са много объркани и уплашени в момента, те не знаят какво правят. Колкото повече стоят в парламента, те толкова повече акумулират омраза. Сега имат нахалството и да твърдят, че за един месец са свършили повече, отколкото ние за четири години", заяви Борисов.

Във връзка с появата на тефтерчето, Бойко Борисов каза, че прокуратурата ще се произнесе по случая. Бившият премиер коментира, че Искра Фидосова си е тръгнала от парламента и от ГЕРБ така, както е трябвало. "На 17-тия етаж сега съм всеки ден и съм само аз там", отговори той на въпрос дали е вярно, че Фидосова продължава да управлява в ГЕРБ. Според Борисов, думите "Борисов каза" или "Цветанов каза" на Фидосова са неин начин за оправдаване.

"Возейки се сутрин в трамвая чувам, че в тефтерчето има и други инициали", заяви още Бойко Борисов. Той отказа обаче да ги назове и отново напомни, че има прокурорска проверка. Относно това дали Борисов е станал свидетел на арестите на членовете от групата за мокри поръчки, той заяви, че няма намерение да коментира слухове и глупости. На въпрос дали, когато в къщата му идват гости той ги предупреждава да си оставят телефоните навън, Борисов отговори, че това не го прави, но им напомня, че в тоалетната се подслушва и да бъдат безшумни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 93| 6511 |01.08.2013 Борисов: Демократичен начин за сваляне на кабинета няма; хората баялдисаха . 80| 8453 |01.08.2013 Саша Безуханова и Росен Плевнелиев можели да работят заедно . 15| 5622 |31.07.2013 Борисов: Да обявяват избори през май . 17| 5421 |31.07.2013 Димчо Михалевски: В бюджета няма перо „внезапни избори”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads