Реклама / Ads
34| 4940 |16.04.2020 НОВИНИ

Борисов: Какво не сме направили, за да ви предпазим?

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Масово тестване на хора не означава скрийнинг на 7 милиона българи. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на поредната инспекция. Той провери как върви строежът на “Балкански поток”.
 

"Има методики, по които се прави масово тестване. Това не означава да се тестват 7 милиона българи. Статистиката ви показа, никой не може да скрие умрели. Тези, които са го прекарали и не са усетили, са щастливци", обясни Борисов. 


Премиерът заяви, че не е “падарин” и няма какво да се направи, за да се ограничат пътуванията по време на предстоящите празници. Припомняме, че именно поради тази причина се засилва контролът на КПП-тата на областните градове. Затова и пътуванията започнаха няколко дни по-рано от предвиденото. 


"Днес има рекорд в САЩ, хиляди души са умрели. Рекорд има и във Франция. Не съм пъдар, говоря на хора, които да проявят разум. Те не бягат от мен. Като си заразят родителите и като стане както в другите държави, тогава ще ми задавате въпроси. Всяка дума ни започва с "Умоляваме ви". Има закон. Който го хванат, ще го накажат, но това е "след дъжд, качулка". Нали целта ни е да се запазим живи? Другото ще го насмогнем, стараем се много", заяви Борисов, с което повтори и вчерашната си позиция. 


“Какво не сме направили да ви предпазим? Всичко това го правим за добро", категоричен беше премиерът и заяви, че европейските му колеги правят “успокояваща терапия на народа” като дават празни обещания за вдигане на мерките. 


Това бе изразено като позиция от премиера и по време на обиколката му вчера. Още тогава той заяви, че би могъл да мени думите си и да обещава отмяна на част от мерките срещу разпространението на коронавируса, но не го прави. 


"Излизат и казват, че след 2 седмици ще отворят магазините. Може и това да е по-правилно, но за мен не е честно. Няма лекарство, няма ваксина, няма никакъв начин светът да знае какво ще прави. За това почнаха световните лидери да се оглеждат един друг", каза премиерът Борисов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6338 |16.04.2020 Цветеслава Гълъбова: Признавам без бой, че не съм разбрала какво специално внимание ни е обърнато . 25| 9039 |16.04.2020 Мая Манолова за Борисов: От такива спасители Господ да ни пази . 33| 6266 |15.04.2020 Борисов: Само да оживеем. Много колеги броят трупове. Целта ми е да ви опазя . 16| 4828 |14.04.2020 Борисов: Продължаваме да подпомагаме земеделските производители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads