Реклама / Ads
51| 6144 |28.01.2014 НОВИНИ

Борисов към Илчев: Недалновидно беше от ваша страна

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
Намирам изказването Ви "Много се смях, че прословутата интуиция на Бойко Борисов му изневери. Той подкрепи тези студенти, часове преди те да свалят окупацията" за проява на недалновидност.
 

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов написа отворено писмо до ректора на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев. Повод за обръщението е изказването от днес сутринта на ректора, в сутрешния блок на БНТ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Ето още какво пише в писмото:

"В интерес на истината и за да изчистим всички спекулации, държа да Ви напомня, че вчера заявих, че "не съм убеден, че с окупацията на учебни заведения вече може да се постигне сваляне на това правителство", както и „понеже на територията на университетите не се прави политика, отправям призив към студентите да излъчат свои представители и ... сме готови да се срещнем в централата на ГЕРБ".

Ето защо не бих искал да откривам в думите Ви опити, както Вие да бъдете политически употребен, така и Вие да използвате университета и студентите за реализирането на политически гаранции за стабилността на кабинета „Орешарски", срещу който българските граждани протестират вече над 220 дни".

По време на управлението, на ГЕРБ, СУ „Св. Климент Охридски" срещаше подкрепата и вниманието на държавата. Още когато бях кмет на София, заедно с Вас осветихме фасадите на Софийския университет и Националната библиотека, за да изпъкнат първи като най-важните и величествени сгради в столицата. През 2012 г. с помощта на правителството на ГЕРБ университетът получи 2,7 млн. лв., с които бяха ремонтирани, санирани, модернизирани и пригодени за хора с увреждания Университетската библиотека и читалнята на библиотека "Филологии".

Освен това, въпреки окончателното съдебно решение на ВАС, че Ботаническата градина в „Двореца" - Балчик е собственост на държавата, лично аз като премиер и правителството на ГЕРБ, с решение на Министерския съвет, предоставихме целия имот застопанисване на университета.

Също така Ви припомням и края на 2010 година, когато с мое решение и с подкрепата на парламентарното мнозинство на ГЕРБ, Софийският университет получи 2 милиона лева от икономиите в бюджета на парламента. Тогава лично Вие заявихте, че „с пренасочването на тези средства се подкрепя качественото образование и наука, а СУ "Св. Климент Охридски" е символ на качествено образование".

Учудвам се, че тогавашните Ви думи не кореспондират с днешните Ви изявления, пише Борисов. "Уважаеми проф. Илчев, изненадан съм, че си позволявате като ректор да демонстрирате толкова открито личните си политически пристрастия", пише Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5880 |28.01.2014 Проф. Илчев: Интуицията на Борисов му изневери . 39| 6744 |27.01.2014 Борисов: Лично спрях АЕЦ "Белене" . 72| 7050 |27.01.2014 Борисов зове на митинг за сваляне на правителството . 4| 5699 |27.01.2014 Частен детектив: Запис на разговор Първанов-Борисов-Петков има, но фалшив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads