Реклама / Ads
154| 6755 |15.06.2014 НОВИНИ

Борисов кацна у нас, заплаши правителството с прокурор

.
Надявам се, че прокуратурата вече ще се самосезира за това, което се върши от правителството. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон.
 

 

На въпрос дали е говорено с него, че премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставка във вторник след консултациите при президента и да остане правителство в оставка, Борисов каза: „Абсурд, това е катастрофа за държавата. Тези хора трябва да бъдат дадени на прокурор и аз се надявам, че прокуратурата вече ще се самосезира за това, което се върши. Да декапитализираш дружествата, да отидеш с нотариално пълномощно, да упълномощиш ЕК и да се откажеш, че ще подписваш договор, въобще да се откажеш да подписваш договор и да подпишеш договор със стотици милиони неустойки, което даде основание да се съди ЕК с „Газпром” – това са престъпления с много тежки поражения със стотици милиони загуби за България”.

 

„Тук не става въпрос да остават премиери – те трябва да си правят сметка как ще се обясняват пред прокурорите и следователите. Сега в Щатите отговорни хора казват: „Орешарски ни лъжеше в очите”. Той лъжеше целия народ”, подчерта Борисов пред Фокус.

 

В коментар на това дали подаръкът за рождения му ден от председателя на парламента Михаил Миков – футболна топка – е символ, Бойко Борисов каза: „Не обръщам внимание на тези хора. Те са лишени от всякаква мъдрост, толерантност и усет. Това просто не е политическа класа. В сряда казва: „В петък си подавам оставката”, в петък казва: „Няма да си подавам оставката”. Във вторник си сипят пепел на главата, че са провалили всичко, а сега казват – ние сме добре. За съжаление няма нормално говорещи хора”.


Борисов обясни, че посещението му във Вашингтон е било планирано през април, но тогава не му се е пътувало.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 7960 |14.06.2014 Борисов: Цветанов няма да бъде министър при ново управление на ГЕРБ . 34| 5362 |13.06.2014 М.Ташева:Американците ни заплашиха и за Украйна, и за "Южен поток" . 33| 5593 |11.06.2014 Баджева: Станишев се държи като Борисов, но не е Борисов . 28| 4913 |11.06.2014 Борисов обеща скандали при президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads