Реклама / Ads
65| 5774 |09.11.2013 НОВИНИ

Борисов се опитва да отклони вниманието от офшорката си

.
Видно е безсилието на Бойко Борисов, който е мобилизирал свои хора да измислят конспиративни теории и да хвърлят в публичното пространство клевети, които да отклонят вниманието от разследването за офшорката му.
 

Поредната конспиративна теория бе извадена тази сутрин в ефира на БНТ от главния редактор на сайта OFFnews Владимир Йончев, който се опита да обвърже случая "Бисеров" с движението на Николай Бареков. Според Йончев финансирането, което сега се осигурява за ДПС, може да се пренасочи към финансиране на нов политически субект. Той хвърли в публичното пространство клевета, опитвайки се да намекне, че този нов субект е именно движение "България без цензура".

Христо Бисеров е човекът, който срина СДС навремето, направи чрез него една паралелно-мафиотска структура, която бе прехвърлена към ДПС. Сега тя гръмна и ми е много интересно да разбера дали причината е, защото тя е започнала да служи за други цели, различни от тези на Доган или пък защото прекалено много си е позволила и партньорските служби са подали една информация, че повече няма да я търпят, заяви Йончев в предаването "Животът и други неща". По думите му един от начините да се разбере това е като се види какво финансиране ще има партията на Бареков. "Твърде възможно е тези канали, причината за тази шумна раздяла, да е прехвърлянето на това финансиране към нови партии", смята Йончев.

Според него Христо Бисеров има едно изключителното качество - да изгражда паралелни на официалната власт сенчести структури. "Това, което си мисля, че стана, е че той успя да изгради една схема, която е извън контрола на ДПС и това му изяде главата", коментира главният редактор на OFFnews.

Той продължи с нападките към Бареков, заявявайки, че изобщо няма да се изненада, ако следващият кабинет е съставен от Волен Сидеров, Николай Бареков и Валери Симеонов.

"Днес бяха изречени две лъжи по мой адрес, които искам да опровергая. Смятам, че внушенията срещу мен се диктуват отнякъде и не само във вашата телевизия се чуват изказвания от един и същ кръг лица", заяви от своя страна Николай Бареков, който се включи по телефона в поискано право на отговор.

"Учудвам се, че в няколко поредни ваши предавания името ми доста сериозно се върти във вашия ефир, а не съм поканен да отговоря лично на въпросите, които ви вълнуват", упрекна Бареков водещия на "Животът и други неща". Той подчерта, че иска името му да се споменава, но все пак да се търси и неговата гледна точка. "А не само едни и същи лица – в случая Владо Йончев – бивш служител на г-жа Ирена Кръстева и понастоящем на сайта OFFnews, който е финансиран от Мартин Батков и Бойко Борисов – да е всяка събота и неделя във вашия ефир и да споменава моето име", обоснова се Бареков.

"Да се твърди, че някаква офшорна фирма, свързана с Христо Бисеров, щяла да финансира моя политически проект, е най-безумната клевета, която дори не предполагах, че моите опоненти могат да измислят. Не аз съм държателя на офшорките. Офшорките е най-добре да ги търсим при Бисеров и Бойко Борисов. Нямам нищо общо с подобен тип финансиране", категоричен бе Николай Бареков.

"Вторият абсурд е направеното внушение, че следващото управление щяло да бъде между Бареков, Сидеров и телевизия СКАТ. От къде накъде? Кой ме слага там? Ние сме казали, че сме центристка формация. Още не сме се учредили, а непрекъснато общественото внимание се вълнува с нас. Внушението, че сме крайни националисти, че сме срещу Европа и принизяването ни до фигури като Сидеров и Яне Янев, се диктува от един човек и това е Бойко Борисов, то е ясно за всички", посочи Бареков и призова: "Когато се учредим като политическа формация, тогава съдете къде сме в скалата!".

Той подчерта, че към гражданското движение "България без цензура" се присъединяват хора от партията на Кунева и от СДС и поясни, че е отворен и готов да гостува в предаването на БНТ и лично да отговори на всички въпроси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5552 |07.11.2013 Борисов лъсна в офшорка с Цветелина и СИК-аджии . 40| 5431 |07.11.2013 Борисов: Кой предупреди ДПС за Бисеров? . 74| 7152 |06.11.2013 Николай отвръща на Бойко:Борисов освен Винету е чел и Наказателния кодекс . 53| 5875 |06.11.2013 Борисов съди Бареков за 10 000 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads