Реклама / Ads
82| 6165 |14.06.2013 НОВИНИ

Борисов си поръчал супербронирана кола, сега ще е за Орешарски

.
Бойко Борисов
Само преди няколко дни автомобилът е бил взет от Борисов. Колата е на 6 месеца и струваше 770 хил. лв. заради мощната бронировка.
 

Суперзащитеният мощен мерцедес на Бойко Борисов вече ще вози новия премиер Пламен Орешарски, разкрива "168 часа".
 

Колата бе обект на секретна обществена поръчка, като в документацията бе посочено, че трябва да е съвместима с купените преди 2 г. два мерцедеса S 600 Guard с 517 к.с. Причината е, че ако не са подобни, гардовете от НСО ще трябва да свикват с различен софтуер и техника и това ще им попречи да пазят ефективно ВИП персоните. Мерките за сигурност щели да са несъвместими между едните и другите висши държавници и това щяло да създаде проблеми на НСО.
 

Според запознати службата трябва да е подготвена за посрещане на всякакви предизвикателства и ако има сигнал за смъртна заплаха срещу някого, НСО трябва да разполага със специално оборудване в колата му, за да се придвижи безопасно. "Националната служба за охрана разполага с недостатъчен брой бронирани леки автомобили и не може да обезпечи сигурността на всички охранявани от нея лица. Поради това обстоятелство са необходими допълнителни доставки, предназначени за увеличаване броя на специализираните бронирани леки автомобили, с които се осъществява транспортът и охраната на лицата по чл. 3, т. 1 от ПУДНСОПРБ и членовете на международните делегации от същия ранг", пише в поръчката. Въпросният чл. 3, ал.1 се отнася до президента, вицепрезидента, премиера и шефа на парламента, както и чуждестранните гости на тези длъжности.

 

Според говорителката на институцията Нели Иванова ултраскъпата кола е предназначена за "охранявано лице, посочено в чл. 3, ал. 1 и чл. 4 от Правилника за устройството и дейността на НСО". Всичко останало било класифицирана информация. Включително и с каква техника и с какви екстри е снабдена въпросната кола.
 

Понеже охранителната служба няма закон, началникът й еднолично решава за кого да е колата в зависимост от това какво се е уговорил с президента или с премиера, разкриха запознати. Подобна поръчка няма как да мине без одобрението на финансовия министър и на премиера, понеже става по извънбюджетно перо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5427 |13.06.2013 Борисов подарява подаръка си на старчески дом . 36| 5793 |13.06.2013 БСП и ДПС отвърнаха на удара: Борисов не може да се примири, че е в опозиция . 100| 7469 |13.06.2013 Борисов: ДПС брутално изнасилва столетницата . 34| 6459 |12.06.2013 Поканиха и Борисов на Дунав мост 2

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads