Реклама / Ads
10| 5415 |24.02.2016 НОВИНИ

Борисов: Аз съм „за” втори лифт на Банско, но трябва консенсус

.
Бойко Борисов
Аз съм „за” втори лифт на Банско, но трябва да се стигне до консенсус, който да реши този въпрос от 2001 г.
 
Това казва министър-председателят Бойко Борисов по повод вчерашното решение да бъде спряна процедурата за разглеждане на доклада на междуведомствената работна група относно концесионния договор за ски зона Банско, става ясно от стенограмата на днешното правителствено заседание. „2001 г. още правителството на Костов започва този договор. След това Долорес Арсенова, след това кой ли не, включително и президентът сегашен лобира за втори кабинков лифт”, заявява премиерът.

„Моята позиция (и вчера с министър Василева като разгледах и се запознах с всичко най-подробно) е да има втори кабинков лифт. Не може с километри да е опашката. В същото време нещо, което е абсолютно разумно да се направи и подпомага и туризма, и скиорите, и всички, които обичат зимните спортове, се обвързва с, едва ли не, наша подкрепа за някой олигарх, което ние като правителство не можем да си позволим. Не може да си позволим да затрием парка „Пирин”, знаете колко държа на това”, казва още Борисов.
„И всъщност двете тези – че част от тези мерки, които Министерството на околната среда и водите е готово да приеме, Министерството на туризма, Министерството на икономиката пряко са заинтересовани това да се случи, се сблъскват публично. Част от хората това го обвързват с тип олигархии”, допълва Бойко Борисов.
По думите му, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще направи още един опит, събирайки всички страни, които имат отношение по проблема, да намерят разумния баланс и решение. „И ако не стане, не мога да приема, нито предполагам и вие (затова го поставям на Министерски съвет), ние да бъдем обвързани, че едва ли не помагаме на поредния олигарх”, посочва министър-председателят.

„Затова моля и туризма, и икономиката да се считат ангажирани да присъстват на тази среща, да се сложат разумните доводи. Повтарям, за втори лифт аз съм категорично „за“, защото съм ходил, виждал съм какво чудо е. Но в същото време трябва да се направят необходимите крачки, за да се стигне до консенсус, който да реши този въпрос от 2001 г. Сега да не се правят на светии, защото, както в 99% от случаите, са го захванали едни, направили са белите и сега при нас идва да вземем решение. Затова преценихме – спираме. Ако не може да се намери консенсус, прекратяваме”, добавя Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4765 |23.02.2016 Прокурор: Авторитетът на съдебната система се руши . 4| 4360 |22.02.2016 Удължават срока на обсъждане на новите учебни програми за втори, шести и осми клас . 70| 7433 |18.02.2016 Борисов: Утре съм разпоредил да спрем обществената поръчка за Зимния дворец . 23| 4616 |18.02.2016 Мицотакис на Борисов: Не подкрепяме никакви блокади!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads