Реклама / Ads
14| 5754 |28.03.2020 НОВИНИ

Борисов: В сряда банките ще кажат за кредитите и лихвите

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Много е лесно на тези, които искат да се направят добри. Какви ще са мерките за възход на икономиката. И тогава пак ще трябват пари, да не говорим за туризма. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг за борбата с коронавируса.
 

Почти всички държави имат добри пера в сектор Туризъм. Всички се реорганизират в движение. Много малки и средни ресторантчета започнаха да разнасят по домовете. Животът ще научи кое как да е. Тежките машини по-трудно взимат завоя. Такава криза никой не си спомня. И аз съм много силен в хейта. Но позицията ми е такава, че се въздържам. И аз много обичам да задавам въпрос на големите. И те нямат отговор. Реално ние сме победени от вируса.

 

Истински се моля да издържим три месеца с тези пари. И тогава ще има фондове за възстановяване. Тогава да теглим пари за възстановяване на икономиката. Сърби ме на езика за пакета мерки за кредити, но ще издържим до сряда.  Фондът предупреди да внимаваме какво правим с банките. Да не вземат и те да фалират. Ние от това се пазим. Сряда ще изкараме банкерите да отговарят на всички въпроси. Те ще отговорят за кредитите и лихвите.

 

Ако не се спазват мерките, видяхте какво става в Турция. Видяхте в Англия какво става. Колегите излъчват празен Лондон, Париж. Никой не си е представял такива гледки и по филмите. Разчитам на по-младите да въздействат на своите баби и дядовци. И да отидат да им кажат: „Стой си вкъщи две-три седмици“. Разчитам на чувството на самосъхранение. Предложи ли ми Щаба, ще приложа и друга мярка. Моята секретарка е много възрастна и аз съм я пуснал, стои си вкъщи. Тези с неползвана отпуска, ги пуснахме да си я изкарат.

 

Борисов разкритикува НАТО, че не е имал готовност да посрещне бактериологична война. И запита - ако е било така, сега Пактът трябваше да извади от резерва защитни облекла, поне.

 

 "Аз искам да питам и колегите от НАТО, където правим големи вноски за защита, за киберзащита или пазим се от дронове, купуваме, милиарди харчим за въоръжение, ние нямаме ли планове на НАТО за бактеоролигична война? Какви са ни били разчетите, ако стане такава, и тя е много по-реално... Много обичам да им задавам въпроси и аз на по-големите. Сериозно мълчание по този въпрос", каза Борисов за заседанието на Европейския съвет, където е повдигнал темата. "Ами ако сме се готвили за война, нямаме ли защитни облекла? Реално ние не можем да воюваме в момента, реално сме победени вече от вируса. Реално не сме били готови по тази тема", отсече българският премиер.

 

Премиерът  съобщи, че е възложил на щаба, на министъра на здравеопазването, още веднъж да прегледат всички лекари, медицински сестри, лаборанти, шофьори, обслужващи "Бърза помощ", служители на РЗИ, които са работили с хора, заразени с коронавируса, за да няма нито един пропуснат човек за допълнителното възнаграждение от 1000 лева, което трябва да се изплати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5354 |24.03.2020 Бойко Борисов: За бизнеса даваме 4, 5 млрд. лв. Ще си произвеждаме респиратори . 16| 14889 |22.03.2020 Къци за речта на Борисов: Той ни каза, че съдбата на давещите се е в техните си ръце . 42| 9685 |20.03.2020 Борисов: Сутрин магазините да са за пенсионери, ще произвеждаме лекарства на хининова основа . 30| 5098 |17.03.2020 Борисов: Поставяме карантина на хотел в София, пълен е с туристи от Банско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads