Реклама / Ads
50| 11297 |01.11.2010 НОВИНИ

Бос от БСП и уволнена дознателка агитират за Първанов

.
Като Хвърковатата чета на Бенковски из страната лети двойката Румен Петков и Радост Караиванова. Търсят финансова подкрепа и съмишленици сред бизнесмени, кметове и позабравени партийни активисти за проекта на президента Георги Първанов.
 
Самият проект, както стана ясно, ще бъде обявен на 11 ноември. Това съобщиха за Фрог нюз източници от „Позитано” 20.
Дуетът Петков – Караиванова убеждавал набелязаните субекти да дадат своята лепта за сегашния президент, за да не ги забрави той, когато политическата му формация се намеси в битката за властта. Миналата седмица двойката била забелязана в Пловдив, а след това и по морето. Последно имали среща с братя Диневи в Свети Влас. Пловдивският бизнесмен Георги Гергов пък бил спечелен като основен спонсор на зараждащото се движение (проект, сружение, партия...).


Радост Караиванова    Сн. в. "Марица"


Запознати от БСП довериха, че всъщност Петков е врял и кипял в подобна дейност, защото след смъртта на Николай Добрев, е поел връзките на партията с бизнеса и олигархичните кръгове за финансиране на „столетницата”. Помагал му бивш шеф от Шесто управление на Държавна сигурност, който въвеждал провинциалиста Петков в голямата политика.

Уволнената дознателка Радост Караиванова пък се прочу преди време със сърдечната си връзка през 2004 година с Илиян Варсанов. Любовната афера на ексслужителката от Полицията лъсва при направен обиск в дома на Варсанов, при който криминалистите останали като гръмнати, натъквайки се на сексзаписи с колежката им. Според запознати е имало минимум десет копия на пикантните кадри, които са се разпространявали и размножавали апокрифно из софийските полицейски управления, писаха медии тогава. Скандалът доведе до уволнението на дознателката с мотив, че към Варсанов е текла класифицирана информация.

Скандалната дългокрака адвокатка е защитавала също Пеньо Мангъров, който бе обвинен за извършител на две убийства в Чехия. Както и на гръцкия гражданин Николаос Агохикаяс, който разпиля 52 хиляди евро на улицата в миг на алкохолен делириум.

Караиванова се прочу и с опитите си да осуети събарянето на дискотека „Амнезия” в Студентски град, пред която беше убит студентът Стоян Балтов. Радост Караиванова, която е адвокатка на фирмата-собственик на дискотека „Амнезия”, атакува с жалби ДНСК, за да спре заповедта за бутане на печално известното заведение.

В парламентарната група на БСП имало настроения срещу действията на съпартиеца им Петков, но не смеели да ги изразят гласно, защото се страхували от него и благодетеля му на Дондуков” 2. Сред червените депутати обаче имало и поддръжници на новия проект, в средите на противниците на соцлидера Сергей Станишев. Само чакали сигнал, за да се присъединят към Първанов. За най-сигурен такъв бил считан Стефан Данаилов. Димитър Дъбов, който е член на Комисията за контрол на ДАНС, също се оглеждал в посока на новия политически проект. Корнелия Нинова – също. Бесепари твърдят, че тя все още не е простила на Станишев, че я уволни като зам.-министър на икономиката (по време на тройната коалиция) по подозрения, че е замесена в корупционни схеми. Тогава тя бе освободена и от шефското място в борда на Булгартабак.

Очаква се на 11 ноември към инициаторите за създаване на проекта Първанов да изплуват и интелктуалци, които подкрепиха президента за втория му мандат. Говори се дори, че сред учредителите вече имало списък на бъдещи министри в кабинет, с участието на сегашния държавен глава.
Главна цел на движението щяла да бъде предизвикването на предсрочни парламентарни избори, за да бъде спасена страната от управлението на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 8368 |18.10.2010 Уволнената земедeлка Калина търси помощ от синдикатите . 16| 4750 |10.05.2009 Я. Янев: Дясната ръка на Мургина е уволнена по сигнал на РЗС . 0| 5589 |13.04.2007 Връщат на работа митничарка, уволнена преди години заради Самоковеца . 0| 5629 |07.05.2007 Отстранени следователки и уволнена зам.-министърка на разпит в прокуратурата заради скандала Овчаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads