Реклама / Ads
1| 4317 |15.02.2018 НОВИНИ

Братя и техен приятел преметнали 300 абонати на ”Енерго Про”

.
Източник: БГНЕС
Варненската районна прокуратура задържа с постановление за 72 часа 46-годишния Петър Колев, който заедно с брат си и техен приятел успял да измами около 300 абонати на ”Енерего Про”. Засега обвиняем е само Петър.
 
Работното обвинение срещу Колев е, че "с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбудил или поддържал в заблуждение абонати на енергодоставчика за Североизточна България „Енерго Про продажби“ АД – престъпление по член 209, ал. 1 от НК", казаха от прокуратурата.

За измамите Петър разчитал на наивността на хората. По все още неизяснен начин той успявал да вземе данните на клиенти на енергоразпределителното дружество, които са били засечени от служители, че са манипулирали електромерите си. В такива случаи се начисляват суми, различни, обикновено по-големи, от реалното потребление на ток, които били заплатени, за да бъде възстановено подаването на ток в домовете им. Петър се представял на тези хора като адвокат и предлагал от тяхно име да води дела срещу дружеството, за да им бъдат върнати надвзетите служебно суми. Той имал предварително подготвени договори, които хората наивно подписвали, без да четат. А в тези договори била клопката. В тях имало клауза, че "адвокатът" има право, след като спечели делата, да продаде вземанията на други лица. Но "клиентите" така и не прочитали какво подписват.

Магистрати обясниха, че такива дела се печелят в съда и дружеството се задължава в рамките на няколко месеца да възстанови надвзетите суми. С пълномощните Петър продавал тези вземания на две търговски дружества, едното от които било на брат му, а другото на техен приятел. Веднага след това двете търговски дружества завеждали дела срещу „Енерго Про продажби“ АД. След спечелването на съдебните дела, енергодружеството заплащало доброволно всички дължими суми по банковите сметки на двете търговски дружества. И така парите оставали по сметките на брата на Петър и на техния приятел. След време обаче, заваляли сигнали за измамите, като такъв бил подаден дори и от „Енерго Про продажби“. Така се стигнало до разплитането на мрежата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3939 |13.02.2018 Договорът за приятелство с Македония влиза в сила утре . 2| 4424 |06.02.2018 Ердоган: Винаги ще бъдем с братята македонци . 1| 3980 |30.01.2018 Киберполицай №1: Внимавайте с приятелите на детето ви в нета . 1| 4951 |28.01.2018 Милена, чиято приятелка бе убита: Имаме закони, но те не се спазват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads