Реклама / Ads
25| 6353 |14.05.2023 НОВИНИ

Британското разузнаване: Руската армия не може да устои на фронт от 1200 км

.
На фронта
Какво се промени в руската армия след началото на войната. На това е посветена днешната сводка на британското военно разузнаване, което прави заключението, че всъщност промяната е много малка, нюанс.
 

На хартия - пише разузнавателната агенция - руската обединена група сили е организирана както и преди 446 дни. Тя все още вероятно се състои от над 200 000 души личен състав, организиран в около 70 бойни полка и бригади, разделени на пет войскови групировки. Въпреки това свободата ѝ да провежда въздушни операции остава ограничена, което представлява сериозна пречка за операциите на руската армия.

 

През февруари 2022 г. руските съвместни сили са окомплектовани с професионални войници, разполагат с предимно модерно оборудване, провеждат редовни учения и се стремят да провеждат сложни операции с комбинирано въоръжение. Сега те се състоят предимно от лошо обучени, мобилизирани резервисти и все повече разчитат на остаряло оборудване; много от подразделенията са със сериозен недостиг на личен състав. Тази армия рутинно провежда само елементарни пехотни операции - пишат анализаторите.

 

И което е критично - малко вероятно е Съвместната група сили да е в състояние да разполага с големи, способни и мобилни резерви, които да реагират на възникващите оперативни заплахи. Малко вероятно е и подобна организация да е достатъчно сплотена, за да реагира ефективно и мащабно, ако фронт с дължина 1200 км бъде подложен на натиск, пише разузнаването с анонс към очакваната украинска контраофанзива.

 

Руската редакция на BBC прави изричното уточнение на терминологията, която се използва в стилистиката на разузнаването за описание на степента на увереност в заключенията: "вероятно" е над 55%, но под 75%. "Малко вероятно" - вероятността за прогнозираното събитие се оценява на между 25% и 35%, като събития с вероятност от 25-35% са доста често срещани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3768 |11.05.2023 Проф. Тодор Тагарев: Украинските сили нанасят огромни загуби на руската държава . 10| 3076 |10.05.2023 Британски доклад: Парадът на 9 май показа слабостите на руската армия . 4| 3496 |07.05.2023 Британското МО прогнозира недостиг на работна ръка, икономическа криза и инфлация в Русия заради войната . 2| 2760 |02.05.2023 Зеленски: Двама души са убити при руската ракетна атака срещу Павлоград, над 40 са ранените

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads