Реклама / Ads
15| 22492 |13.09.2018 АКТУАЛНО

От Брюксел отказали за Манолев, а не той сам; не искат и Маринов - заради Пеевски

.
На Александър Манолев са му казали, че няма да е министър. За да се тушира скандалът, било взето решение той сам да обяви, че се отказва. Скандалът обаче е налице, защото Манолев приел преди дни и дори се хвалел с издигането. Това съобщиха за Фрог нюз източници от Европейската комисия.
 

В Брюксел били много недоволни от номинираните за министри. Особено остри били критиките по адрес на Младен Маринов и Александър Манолев. И за двамата се знае, че са близки до кръга на депутата от ДПС Делян Пеевски. На София било обяснено ясно, че в нажежената обстановка около Унгария и Виктор Орбан, няма да се толерира промъкване във властта на хора, свързани с олигарси и съмнителни интереси. Това не било намеса във вътрешните работи на България, но имало правила и морални норми, които били задължителни за всяка страна-член.

 

Александър Манолев, който до момента е зам.-министър на икономиката, е бил в „Булгартабак“ преди време. Там той попада под влиянието на Пеевски. Името му се свързва и с обвиненията срещу Корнелия Нинова, която бе зам.-министър на икономиката в правителството на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев. Тя отговаряше и за „Булгартабак“. След избухналия скандал Нинова бе принудена да подаде оставка.

 

Според запознати, Манолев е участвал активно заедно с министър Емил Караниколов в бруталния опит за обсебване на частното предприятие „Дунарит“ в Русе. Опитът не успя заради протестите на служителите, шумът в някои медии и предупреждението на индийски партньори, че ще се откажат от български доставки. Както е известно Емил Караниколов е министър от квотата на „Атака“, но не е тайна, че също е близък на Пеевски.

 

Младен Маринов, който в момента е главен секретар на МВР, пък не може да заеме министерския пост, защото указът трябва да се подпише от президента Румен Радев. Радев обаче още не е подписал и процедурата се отлага. Истината е, че около кандидатурата на Маринов също има много въпросителни. Като оглавяващ професионалното ръководство на вътрешното ведомство той допусна редица гафове само за година и половина. Освен това в публичното пространство се тиражира информация, че е бил охранител или шофьор на знаковия бос от ВИС Мето Илиенски.

 

Нито веднъж той не опроверга това твърдение. Маринов направи шеметна кариера по времето на кабинета „Орешарски“, когато посочени от Пеевски лица заеха важни постове в системата на вътрешната сигурност. Тогава Маринов отговаряше за противодействието на недоволните от правителството на ДПС-БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9671 |23.08.2018 ”Демократична България” поиска Брюксел да провери Търговския регистър . 5| 13681 |16.03.2018 Брюксел се заинтересува от Гинчето след скандалните данни за купувача на родната ЧЕЗ . 11| 7101 |06.11.2017 Джамбазки: Показваме в Брюксел атентата срещу майки и деца в Буново . 5| 10785 |12.07.2017 Депутат от ДПС: Българското председателство ще се провежда в Брюксел! Кой го реши?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads