Реклама / Ads
4| 3826 |26.10.2023 НОВИНИ

БСП няма да е "златният пръст на Бойко Борисов", ще бойкотира отхвърлянето на енергийното вето на Радев

.
"Няма да влезем в парламента, тоест утре няма да има заседание". Това каза в изявление за медиите пред централата на партията лидерът на БСП Корнелия Нинова. Думите ѝ дойдоха във връзка със свиканото този петък извънредно заседание на Народното събрание, в чийто дневен ред е президентското вето върху промени в Закона за енергетиката.
 

"Няма да влезем, няма да направим кворума", подчерта Нинова. "Няма да сме златният пръст на Бойко Борисов за античовешките решения, които иска да взима", посочи тя.

 

От "Продължаваме промяната - Демократична България" и от "Възраждане" също заявиха, че няма да участват в извънредното заседание на Народното събрание в петък.

 

"Разбираме отговорността, която носим, защото, ако всички спазят обещанията си, нашите гласове биха направили кворума", заяви председателят на БСП. Тя отбеляза, че няма да направят кворума, защото не просто са във ваканция или правят предизборна кампания, а са против по същество на темите, които ще се разглеждат на заседанието.

 

"Смятаме, че изваждането на битовите потребители на свободния пазар ще доведе до това много хора и семейства да не могат да си плащат сметките", посочи тя. 

 

"Ако влезем и с нашите гласове се направи кворум, то тези решения ще бъдат взети", коментира лидерът на социалистите и добави, че не искат да са причина за "вредните за български народ решения".

 

На заседанието, планирано за утре, се предполага, че депутатите ще обсъдят - и отхвърлят, ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за енергетиката, приет от Народното събрание на 5 октомври 2023 г.

 

На извънредно заседание вчера депутатите от Комисията по енергетика отхвърлиха ветото на президента.  

 

Ако обаче в пленарна зала няма кворум, ветото не би могло да бъде отхвърлено. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4008 |26.10.2023 Китай и Русия наложиха вето на резолюция на САЩ за Газа . 7| 3787 |26.10.2023 И Нинова скочи да пази газа на Сърбия и Унгария: Президентът взе едно грешно и едно закъсняло решение . 8| 4779 |26.10.2023 Илиян Василев: Тезата със 73 стотинки на литър е килограм популизъм и грам невежество . 6| 11365 |26.10.2023 "Всичко е като през 40-те години, но сега сме фашисти." Руснаците отговарят на военната пропаганда с улично изкуство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads