Реклама / Ads
3| 3951 |11.01.2018 НОВИНИ

БСП внася вота без ДПС

.
„Бойко Борисов е помоли Доган за помощ и я е получил, но вот на недоверие ще има”, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента . Така на практика социалистите остават сами, а „вечният” балансьор на всяко следващо управление у нас ДПС клекна на Борисов.
 

В своя позиция Нинова очерта три извода от обръщението на почетния председател на ДПС, направено наскоро, предаде Фокус. По думите ѝ премиерът се е притеснил от напрежението в страната, вота на недоверие за корупция и разнобоя с патриотите и помолил Ахмед Доган за помощ. „И я получи. Доган подкрепя Борисов“, посочи Нинова.

 

„За почетния председател на ДПС патриотите в управлението са грешка. Разбирайте в подтекст: „махни ги и ние ще те подкрепим”. Тоест, няма нужда от нови избори, има нужда от смяна в правителството на едните с другите“, отчете още тя.

 

„Всички да пазим стабилността”, но коя стабилност? Стабилно се закриват болници, стабилно се вдигат цени на вода и ток. Стабилно сме първенци по корупция и най-бедни в Европа, стабилно една прослойка става все по-богата, а народът все по-беден, стабилно расте броят на неграмотните деца и стабилно изчезваме като народ.

Стабилно всеки месец има протести срещу това правителство“, коментира още лидерът на БСП, като подчерта, че от партията не са съгласни с това и искат промяна на модела на управление, а не просто смяна на патриотите с ДПС в правителството. „Вот на недоверие ще има. Очевидно оставаме единствената опозиция и алтернатива. Хората да избират. Техният глас ще реши”, каза още Корнелия Нинова.

"Ще подкрепим вота, ще гласуваме "против" правителството, обаче с нашите мотиви и аргументи". Това обяви часове по-късно зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по повод заявката на ПГ на "БСП за България", че ще внесе вот на недоверие без ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5376 |10.01.2018 Цветанов: Ася Петрова и Цоновски често са получавали заплахи за живота си . 2| 8024 |10.01.2018 Каракачанов: Хора от МВР и бивши служители застрашават живота на тези, които им помагат . 0| 3938 |31.12.2017 Пучдемон призова Рахой да признае вота в Каталуния . 0| 3941 |28.12.2017 Бруно удари Испания, отне живота на двама

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads