Реклама / Ads
1| 3038 |21.12.2022 НОВИНИ

В Бургас откриха множество детски лакомства с изтекъл срок на годност

.
Източник: БГНЕС
Бургаската полиция разкри схема за продажба на хранителни продукти с изтекъл срок на годност от преди 5 години. Множество от стоката е предназначена за деца. Тя включва: над 4000 шоколадови яйца, бонбони, шоколадови зайци и Дядо Коледовци, желирани бонбони, шоколадови дражета, кексчета. Открити са също: кори за баница, разтворими супи, бисквити и др. стоки, които са предимно от турски производители. Образувано е досъдебно производство под надзора и ръководството на Бургаска районна прокуратура. Работата по случая продължава с извършване на необходимия брой експертизи и установяване на произход
 

Огромни количества стока с подправен или изтекъл срок на годност са констатирани от служителите на отдел "Икономическа полиция" при ОДМВР в гр. Бургас. Те са иззети от магазин и склад за търговия на едро и дребно със захарни и шоколадови изделия, които са разположени в Северна промишлена зона в града.

 

Установени са множество захарни, шоколадови и други продукти, на които е заличен срокът на годност на производителя. На негово място е поставен нов от служители на бургаската фирма.

 

Иззети са печати, мастило, датчици и други пособия, които са използвани за поставяне на преправените срокове на годност. Фабричните дати се заличавани, чрез изтриване с ацетонови разтвори или чрез поставяне върху изтеклия срок на годност на стикер с подправен такъв.

 

Огромните количества стока с подправен или изтекъл срок на годност включват над 4000 шоколадови яйца, бонбони, шоколадови зайци и Дядо Коледовци, желирани бонбони, шоколадови дражета, кексчета, кори за баница, разтворими супи, бисквити и др. стоки, които са предимно от турски производители.

 

Открити са и над 16000 изделия с изтекъл срок на годност, на които предстои да бъда поставени нови срокове и да бъдат разпространени в търговската мрежа. Същите са поставени под забрана за реализация от страна на БАБХ. Предстои да бъдат унищожени.

 

Констатирано е, че на голяма част от стоката срокът на годност е изтекъл преди повече от 5 години. Точно тази стока е предназначена предимно за деца. При извършена проверка в търговските обекти на територията на Бургас в пет магазина от бургаска търговска верига, също са взети от горепосочените стоки с изтекъл срок на годност.

 

Образувано е досъдебно производство под надзора и ръководството на Бургаска районна прокуратура. Работата по случая продължава с извършване на необходимия брой експертизи и установяване на произхода и качеството на хранителните продукти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3563 |21.12.2022 Обгорени тела на трима младежи откриха край Трън . 1| 2942 |20.12.2022 Откриха над 53 кг марихуана в Любимец . 0| 3000 |20.12.2022 Недоволство в бургаското село Дебелт след като лек автомобил помете 66-годишен мъж . 0| 2842 |19.12.2022 Откриха недекларирани над 1074 331 лв. при проверка на товарен автомобил и автобус на ”Капитан Андреево”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads