Реклама / Ads
5| 8851 |31.12.2007 НОВИНИ

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА, СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ НА ФРОГНЮЗ!

.
Бъдете живи, здрави, заможни и да не се отървете от купони! Хич да не ви пука за политическите прогнози. Важното е всеки да успее да направи това, което иска. Ето това ви пожелаваме от цялото си сърце. „Жабите", както ни наричат някои от вас, ще се постараем да бъдем по петите на истината и открием ли я - да я съобщаваме на висок глас, каквото е призванието на жабите в новинарския би
 
Иначе отпратихме още една година. Няма шега, няма майтап - вече 12 месеца сме европейци. Най-готиното от тази работа е, че всеки може да си грабне багажа и да отпраши нанякъде. nova-4.jpgТова за нас, българите, е голям дар. Мало и голямо се изнесе към Англия, Испания, Ирландия, Италия, Германия и бачка каквото падне. Не е придирчив нашенецът, защото му трябват пари. А парите са на Запад. Там, като ти кажат толкова и толкова срещу ето тази работа - всичко е ясно. Работиш и получаваш. Тук, и да се скъсаш, не е сигурно, че чорбаджията ще ти плати навреме или според уговорката. Та такава ни е първата европейска година: много шум за нищо. Само дето в Банско и Боровец цените биха швейцарските. Всеки псува и вика: "Ега ти скъпотията!", но хотелите се цепят по шевовете. Как става тоя номер - няма обяснение. Кувертите за кръчмите от 200 лева нагоре и пак пълно. По 500 да ги направят - пак ще запазват маси месец по-рано. Иначе народът вика, че властта го е качила на бесилото с инфлацията и диворастящите цени, но в магазините се вият километрични опашки. Купуват се суджуци, френски сирена и вина, пържоли, водки и уискита в промишлени количества. Сякаш за последно. Това е един от българските феномени. Като преди години германците се чудеха, че е пълна мизерия у нас, а през дупките хвърчат Мерцедеси и Беемвета повече, отколкото у тях. Същото е и с жилищата: цените стигнаха тези във Виена и Париж, а всеки купува. София за има - няма пет години надхвърли 2 млн. души. И всеки оглежда новите сгради, пита по агенциите кое как е. През лятото доста народ се изсипва и на морето.

Тройната коалиция твърди, че замогването на хората е нейна заслуга. Ние пък мислим, че ако има някакво замогване, то е въпреки тройната коалиция. Освен това най-видимо се замогнаха именно участниците в нея. Нова година е и няма да навлизаме в подробности по темата. Ще има време да си кажем думата, да чуем и тази на читателите.

frog.jpg Сусо, от „Януари" на Радичков казва: „...Като навеят януарските преспи, каква ли не езическа гад не се юрва от горите към селата и покрай пъртините. Клечи и дебне нещо да мине. Да ти кажа ли, Ангеле, зиме всичко гледа да е по-близо покрай човека, звяр ли е, грип ли е, дух ли е, все се навърта покрай човека."

Та и ние, нека се опазим от болести и гадове, да бъдем по-единни, ако може, да бъдем повече общество. Това ако постигнем, ще усетим истинския вкус на свободата. Защото сега ни баламосват с готини фрази, а ние вярваме на очите си.

Нека е берекет, много заеми с малки лихви да ви се паднат, голяма любов да ви споходи, околосветско пътешествие да си организирате и от веселби да не се отървете!

Ето това ви пожелават „жабите" в годината на Земния плъх.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6073 |30.12.2007 Фотограф е заснел лицата на убийците на Беназир Бхуто . 2| 11490 |30.12.2007 Експерт: До 1,8 млрд. евро печелят българските проститутки в чужбина . 3| 5430 |30.12.2007 АФП: Корупцията продължава да мъчи България и Румъния . 133| 45920 |29.12.2007 Предсказанията на Ванга: През 2008 г. война в Индия, през 2010 - трета световна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads