Неделя, 25 Юни 2017, 23:42
Frognews
0| 2573 |08.12.2016

ЧЕЗ дари компютри в помощ на ученици и хора в затруднено положение

.
ЧЕЗ ИКТ България ЕАД, част от ЧЕЗ Груп в България, направи три целеви дарения на оборудване за подпомагане учебния процес в Помощно училище „Петко Рачев Славейков“ в град Плевен, изследователската дейност на Регионалния исторически музей в град Плевени възможности за запознаване и адаптация с нови компютърни и комуникационни технологиина хора в затруднено положение в град София.

Десет напълно оборудвани компютърни работни места (компютри, монитори, клавиатури и мишки)бяха дарени на помощно училище „Петко Рачев Славейков“. С тях е оборудванкабинет за компютърно обучение.

 

Регионалният исторически музей в Плевен получи 12 напълно оборудвани компютърни работни места. Те ще се използват за издирване, проучване, представяне, опазване и популяризиране на паметници на културата и природни образци от флората и фауната на територията на Плевенска област.

 

Фондация “Социална академия“ получи 30 напълно оборудвани компютърни работни места. Те ще дадат възможност за реализиране на платформа за обучения на хора на възраст над 45 години с цел адаптирането им към новото технологично време, интегрирането им в новите телекомуникационни социални общности и повишаване на квалификацията и възможностите им за реализация на пазара на труда.

 

„Грижата за обществото е част от нашето разбиране как се прави бизнес. Това не е еднократен акт на благотворителност, а дългосрочна политика за устойчиво развитие, която ще продължим да следваме. Устойчивостта е източник на нови възможност и по-стабилни резултати, когато интересите на обществото и компанията се срещат“, заяви Цветанка Георгиева, изпълнителен директор на ЧЕЗ ИКТ България ЕАД.

 

ЧЕЗ е разработила и следва дългосрочна стратегията за корпоративна социална отговорност, обединена в проекта „Инвестираме в България”. Основните стълбове на стратегията са опазване на природата, подкрепа за регионите и обществото, на територията, на които компанията оперира. От 2005 г. до момента на територията на Западна България ЧЕЗ е реализирала почти 100 обществено полезни инициативи на стойност близо 800 000 лева.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Николай Марков: Шефът на НСО е питал Борисов за болтовете на колата на Панов 0| 2396 |25.06.2017 . Патрушев е новият човек на Путин на Балканите 2| 2790 |25.06.2017 . Подкупи, насилие и стрелба на изборите в Албания 0| 2362 |25.06.2017 . Поръчката за предпроектно проучване за газовия хъб готова през юли 1| 2346 |25.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах