Реклама / Ads
12| 6207 |02.08.2013 НОВИНИ

Чистка мина и през "Информационно обслужване"

.
Директорският борд на държавната компания "Информационно обслужване" АД, която извършва най-често преброяването на избори, е с предсрочно подменено ръководство. Така и държавната компания влиза в списъка от структури, където коалицията на БСП и ДПС извършва масирани чистки.
 

Компанията е известна с ветровитите ръководни места, защото едно от първите неща, които всяка нова власт предприема, е да смени ръководните органи. Често това се случва и преди избори, независимо, че мандатът на членовете на борда е петгодишен.

Справка в Търговския регистър показва, че съставът на съвета на директорите на фирмата, която от години брои бюлетините на повечето избори, е бил подменен на 22 юли.

Освободени от посовете си са проф. Михаил Константинов, Ивайло Филипов, Валери Борисов и Ваня Големанска, а по-рано тази година е напуснал Александър Колев. На тяхно място са дошли Георги Тодоров, Александър Петров, Гюнай Мехмедов, Николай Недялков и Красимира Стоянова. Мандатът им изтича на 22 юли 2018 г.

През зимата партии поискаха уволнението на професора - математик Михаил Константинов, защото публично си позволи да изкаже политическите си пристрастия, а това според тях поставя под съмнение резултатите от преброяването на изборите. Той подаде оставка от председателския пост, но не и от самия съвет на директорите.

Негодуванието на политици от БСП, ДПС и десницата предизвикаха думите на Константинов, че "ако алтернативна на ГЕРБ е тройната коалиция, ще стори всичко необходимо, това да не се случи". Константинов беше порицан и от служебния премиер Марин Райков. Лидерът на БСП Сергей Станишев още тогава поиска оставки в държавната фирма.

Красимира Стоянова пък е член на Надзорния съвет на Виваком. Телекомуникационният оператор бе купен от инвестиционното дружество ВТБ капитал в съдружие с Корпоративна търговска банка на Цветан Василев.

Известна фигура е и Александър Петров, член на ЦИК, който е близък с бившия депутат от БСП и вътрешен министър в правителството на Сергей Станишев Румен Петров.

Николай Недялков и Гюнай Мехмедов идват от ИТ-бизнеса.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5182 |02.08.2013 Депутатите отхвърлиха ветото на президента за СРС-тата . 15| 5621 |31.07.2013 Борисов: Да обявяват избори през май . 18| 6690 |31.07.2013 Президентът: Каците с мед са три. Не каза, коя е неговата . 26| 5829 |31.07.2013 Дора Янкова: Президентът няма да наложи вето на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads