Реклама / Ads
25| 5773 |29.11.2013 НОВИНИ

Чобанов връща митниците към нормалността

.
Източник: Булфото
В Агенция "Митници" предстои сериозно преструктуриране. В началото правителството си поставя за цел с действащата структура да се постигнат по-добри резултати, а до месец се очаква и нов устройствен правилник на агенцията.
 

Това коментира пред журналисти в парламента министърът на финансите Петър Чобанов във връзка с данните за ръст на незаконната търговия с цигари.

Чобанов цитира изнесена вчера информация, според която през април 2013 г. спрямо октомври 2012 г. се наблюдава увеличение на процента на нерегламентираната търговия на пазара. По думите му това е продължение на тенденцията от 2011 г.

„Най-голям процент е засечен през 2010 г. във връзка с увеличения акциз на цигарите тогава, след това има известно намаление при "успокояването" на цените, но от 2011 г. отново има увеличение", отбеляза той. "Отдавам това на негативните проявления на контрабандата в периода на управление на ГЕРБ", коментира Петър Чобанов.

По-рано днес бе назначен Лъчезар Кръстев за заместник-директор на Агенция "Митници" с ресор митнически режими и процедури, тарифна политика, акцизи и информационни системи.

Министърът отбеляза, че в предишния период не може да се говори за особено добра координация между МВР и Агенция "Митници".

Сега координацията се подобрява, имаме ново ръководство на Агенция "Митници" и се предприемат необходимите действия с МВР, за да можем да пресечем тази практика, каза Чобанов за незаконната търговия с цигари. Той посочи, че ще се справят с този проблем, когато успеят да върнат Агенция "Митници" "към нормалността".

Към момента там и структурно, и организационно са направени промени, които категорично не са в посока да бъдат овладени тези тенденции, добави Чобанов.

За таксата за производителите на енергия от ВЕИ финансовият министър коментира, че тя ще отнеме част от приходите на бизнеса, но от фискална гледна точка ще увеличи приходите в бюджета. Той очаква дискусията в пленарната зала.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5743 |22.11.2013 Клисарова: Връща се "държавната поръчка" в образованието . 16| 8066 |19.11.2013 Орешарски: Връщаме ДОД на хората с минимално заплащане . 8| 6058 |18.11.2013 Проф. Иван Илчев връща студентите в аулите . 34| 5055 |13.11.2013 Вигенин: 5 месеца гоним бесовете, те все се връщат, за да тормозят България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads