Реклама / Ads
6| 5247 |14.04.2011 НОВИНИ

Дачи от Килърите заподозрян за убийството на Кюлев

.
Случайна камера е записала един от килърите, които подготвили разстрела на банкера Емил Кюлев и оглеждали терена ден преди покушението.
 

В продължение на няколко години никой не знаел кой е човекът, планирал къде да застане стрелецът, пише "24 часа". Преди няколко месеца обаче той бил категорично разпознат като един от стрелците в бандата на Килърите - Георги Петков-Дачи, научи "24 часа" от запознати с разследването. 26 октомври 2005 г., минути преди 9 ч по правителственото трасе на столичния бул. "България" преминава кортежът на действащия тогава премиер Сергей Станишев. В този момен,т както обикновено, всички светофари работят на зелена вълна и няма никакви задръствания, за да може колите на първите мъже в държавата да се придвижат свободно до работните си места.

Около 5 минути след министър-председателя с немного бърза скорост на същото трасе се появява автомобилът БМВ Х5 на един от най-влиятелните банкери у нас Емил Кюлев. Той не обича бързата скорост и не разрешава на шофьорите си да карат над ограниченията. Така че джипът му се движи доста по-бавно от пилотките на НСО, в средната лента. Въпреки обичайната за това време зелена вълна обаче по булеварда малко преди кръстовището с "Димитър Несторов" се образува задръстване. Шофьорът забавя и в този момент проехтяват изстрели. Убиецът има време необезпокояван да стреля 12 пъти в жертвата си, после се оттегля в неизвестна посока.

7 куршума слагат край на живота на българина, когото списание "Впрост" определя като втори по богатство в страната - Емил Кюлев. 48-годишният бивш служител на МВР тогава е собственик на ДЗИ банк, на ваканционен клуб "Ривиера" на Златни пясъци, на "Интерхотел-Сандански" и още десетки фирми в най-различни браншове.
Няколко години разследването сякаш беше "замразено". Убийството на личния приятел и съветник на президента георги Първанов първо бе определено като политическо от тогавашния вътрешен министър Румен Петков и от самия Първанов. Дни след покушението бяха арестувани братята Маргини, които уж били замесени в атентата. Те бяха обвинени в подготовката на покушения срещу ген. Любен Гоцев, Иван Тодоров-Доктора и финансиста от ТИМ - Никола Дамянов. Прокуратурата не можа да докаже вината им и съдът ги оправда. И до днес съществува съмнение, че Маргините са лежали в ареста, за да отчете МВР по онова време активна дейност пред Брюксел по повод приемането ни в ЕС. Сегашният вътрешен министър Цветан Цветанов в прав текст обяви, че разследването е стопирано заради президента Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8404 |30.03.2011 Стефан Петров - заподозрян за втори грабеж . 1| 6112 |25.03.2011 Обвиниха Милен Иванов в убийството на треньора от Габрово . 10| 6315 |24.03.2011 Има заподозрян за жестокото убийство в Мездра . 21| 6196 |22.03.2011 П. Найденов: Убийството на Ил. Павлов беше от злоба, не политическо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads