Реклама / Ads
0| 4070 |13.08.2018 НОВИНИ

Дачич: Има промяна в американската позиция за Косово

.
Ивица Дачич
Има промяна в американската позиция за намиране на трайно решение за Косово, Щатите са готови за всякакви разговори, включително за разграничение, заяви сръбският вицепремиер и външен министър Ивица Дачич, цитиран от вестник ”Данас”.
 

Досега американската позиция беше фискирана върху това, че въпросът за Косово е решен, но сега, с идването на новата администрация, това се промени, смята Дачич.

 

"Сега те нямат предпочитания, нито предлагат някакво решение, а създават възможност в непосредствен диалог между Белград и Прищина да се стигне до взаимно приемливо решение", каза сръбският външен министър. Това ще бъде тема на разговори между сръбски официални представители в идния период.

 

Дачич добави, че той и президентът на Сърбия Александър Вучич постоянно разговорят за това с руски официални представители. "Не правим нищо зад гърба на нашия главен стратегически партньор, страната, която ни оказва най-голяма подкрепа", заяви той.

 

Движението "Двери" иска Сръбската православна църква /СПЦ/ и патриарх Ириней да се произнесат ясно по повод "антинародната политика за Косово на президента Вучич" и да се опитат да спрат това, което "псевдоелитът възнамерява да направи по нареждане на чужди сили", пише още "Данас", като цитира депутата от "Двери" Иван Костич.

 

След неотдавнашните изявления на Вучич и нападките му срещу епископата на СПЦ стана ясно за всички, че през цялрото време президентът е манипулирал с доверието на църквата и народа що се отнася до политическата борба за запазване на Косово в съответствие със сръбската конституция, се казва в писмено изявление на Костич. Той посочи, че Църквата и патриархът, наред с армията, са единствената институция, в която народът има много по-голямо доверие, отколкото във всички политици взети заедно, и затова само ясната и гласна позиция на Църквата може да разтърси и събуди сърбите.

 

Само един призив на патриарха, митрополитите и епископите може да организира идването на народа на едно голямо народно събиране в Белград против предаването на Косово, събиране, от което ясно да се даде на президента и премиера на Сърбия да разберат, че никой не може и да помисли да подписва каквото и да е споразумение, противоречащо на сръбската конституция, върху която са полагали клетва, идвайки на власт, заяви още депутатът от "Двери".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6453 |11.08.2018 Меркел иска промяна на Дъблинския регламент заради мигрантите . 1| 4020 |30.07.2018 Промяна в програмата на седмокласниците . 2| 3672 |23.07.2018 Промяна в лечението на онкоболните у нас . 6| 8857 |09.06.2018 Полицаи пред Фрог: Върнаха от чужбина обвинен за убийства, дадени са 95 000 евро за промяна на мярката му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads