Реклама / Ads
76| 7935 |25.06.2013 НОВИНИ

Данев срещу Донев: Тарикати, получавахте всички обществени поръчки

.
Източник: bTV
Много усилия бяха вложени бизнесът ни да бъде разбит, но това не се случи. След като кредитът на доверие се изчерпи, не вярваме, че предложените мерки през следващите няколко месеца ще се приложат. Истината е, че времето ще се използва за нещо друго.
 

Това заяви Огнян Донев, председател на КРИБ пред бТВ. Предсрочни избори трябва да се проведат без отлагане, смята бизнесменът. Експресното приемане на закони за икономиката е в противоречие с интересите на бизнеса, припомни Донев.

Пламен Орешарски успя да убеди бизнеса, че той ще бъде гарант на експертен кабинет. Това, което се случи обаче беше напълно обратно на обещаното. Когато един човек се държи като експерт, няма значение от коя политическа сила е излъчен.

Божидар Данев от БСК остро нападна Огнян Донев. Членовете на КРИБ получаваха всички обществени поръчки, правителството се срещаше само с една организация, каза той. Така Данев защити тезата си, че политическият модел е патологично деформиран и това давало възможност само определени тарикати да печелят от бизнеса с правителството.

От БСК обявиха, че подкрепят всички промени, но това не трябва да бъде за сметка на времето. Целта е да се възпроизведе стария политически модел. Целта в момента е тарикатите да бъдат отново близо до икономика, да няма конкуренция, а битка на търговия на влияние, каза Божидар Данев. Нека партиите да си изтеглят представителите в кабинета и да дадем шанс на Орешарски да оглави това правителство. На Пламен Орешарски искаме да му счупим политическите окови, заяви Данев.

При някои от зам.-министрите има проблясъци, че са експерти. Но в тази политическа конфигурация няма бъдеще за страната ни. Данев подкрепи единствено Хасан Адемов като експерт, независимо, че е кадър на ДПС. Ако сменим Орешарски кой ще дойде, попита Данев и препоръча около него да се формира екип от експерти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5121 |14.05.2013 Божидар Данев: Нужни са 200 дни толеранс на новия кабинет . 42| 6583 |16.03.2013 Огнян Донев: Аз не съм олигарх, а честен бизнесмен . 28| 5609 |11.03.2013 Учителят Данев е отстранен неправомерно . 27| 6697 |08.03.2013 Б. Данев наредил кабинета?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads