Реклама / Ads
21| 4139 |23.04.2021 НОВИНИ

За Дани Митов ИК не е важен, а Борисов от години бил гръмоотвод на критики

.
Даниел Митов Източник: стопкадър, БНТ
Ако на някого досега не бе станало ясно защо предложението на ГЕРБ Даниел Митов не става за премиер на страната, а определенията „марионетка“ не са далеч от истината, може да си пусне днешната „Панорама“ по БНТ. Но пък добре е попил от Вожда общите приказки и заучените фрази под шипковия храст. Даниел Митов е Бойко Борисов, но не по шорти и бутони, а в костюм.
 

Ставало му тъжно като гледал какво става в парламента. „Вместо да дебатираме важни въпроси като здравна криза и икономически мерки, ние се занимаваме с Изборния кодекс. Занимаваме се с гласуване по пощата, което няма как да се случи технически. Електронно гласуване също няма начин да стане през тези месеци. Като гледам част от законопроектите, в парламента господства дилетантщина и желание за някакъв вид реванш. Не мога да си обясня как ще се случи в кратките месеци живот на този парламент“, нудоумява протежето на Борисов.

 

Що се отнася до връщането на мандата, това за ГЕРБ не било загуба, винаги имало шанс за успех. „Знаехме, че ще е трудно, но бяхме длъжни да подходим сериозно както в името на избирателите, така и в името на това да има някакъв стабилен кабинет в труден за нея момент. Беше грешка да не дойдат на разговори“.

 

Посланието „Даниел Митов премиер“ имало няколко посоки: „Едната е ясна заявка за проевропейски и проатлантическо позициониране. От първия до последния човек в кабинета са такива хора. Това беше и жест от страна на премиера Борисов, който отстъпи встрани. В крайна сметка това, което ни интересува е демокрацията“, заяви той.

 

„Като проатлантически настроени, не мълчим за събитията в Чехия и Украйна, но в последните дни други теми бяха на първи план (менискуса на Борисов – бел. ред.). Съставянето на кабинет и потенциални преговори беше това, за което всички питаха“, смята Митов. Иначе заемали ясни и категорични позиции по отношение на Русия.

 

„Кремъл си е поставил за задача да дестабилизира демокрацията по всякакъв начин и го прави. Сега в момента излизат казуси, които изискват отношение, но неотдавна кабинетът разби шпионска мрежа и изгонихме дипломатите“, припомни Митов, но не можа да отговори защо ГЕРБ не е направила усилие да разнищи въпроса с Гебрев.

 

Депутатът от партията на Борисов се опита да защити Вожда за разпространението на фалшивата новина за размера на депутатските заплати тази сутрин.  

 

„Коментарите бяха преувеличени и цялата тази новина излезе извън контрол“, отговори лаконично Митов.

 

По думите му Бойко Борисов от години бил гръмоотвод на всякакви критики, когато някой смята, че нещо не върви добре в управлението.

 

„И все пак получава доверие избори след избори. Получи ги и на последните. ГЕРБ е първа политическа сила, защото очевидно хората искат ГЕРБ да продължи да управлява“, запя заучената песен Митов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3087 |22.04.2021 Даниел Смилов: Ситуацията трудно ще се промени с разгащено перчене или пророчески видения . 10| 3660 |22.04.2021 ГЕРБ-СДС търсят помощ от партията на Слави Трифонов за проектокабинета ”Митов” . 13| 3585 |21.04.2021 Митов се държи като заблудено дете: Борисов демонстрирал воля за крачка встрани, въпреки „тайните“ им уговорки „да се завърне“ . 30| 7267 |21.04.2021 Христо Иванов: Митов, как ще се справиш с чекмеджетата?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads