Реклама / Ads
8| 3295 |06.12.2022 НОВИНИ

Даниел Лорер: Разривът между ПП и Радев е на политическа основа

.
Даниел Лорер Източник: БГНЕС
Даниел Лорер от формация Продължаваме промяната заяви, че разривът между ПП и Радев е на политическа основа. Лорер посочи: „Не приляга на висотата на президентската институция да дава унизителни оценки на политически партии, защото тези формации са израз на хора и идеи.”
 

Даниел Лорер от партия Продължаваме промяната посочи, че е неприемливо поведението на Румен Радев, чрез което той отправя обвинения към формацията, защото "Духът на Конституцията се изразява в това президентът да обединява и да прави нацията единна." Лорер посочи, че такива вид изказвания ни разделят.

 

Даниел Лорер определи, че когато президентът е слязал при протестиращите хора и е казал: „Мутри, вън!“ – това е бил най-високият момент за Радев, защото "Той сатана едно с българския народ."

 

Според Лорер ПП е поела политическата отговорност за случването на тази промяна. Лорер посочи, че появата на служебните правителства е дало тласък за създаването на ПП, но формацията е "спечелила сърцата на хората със „смелостта“ и собствената си програма, която разгражда "модела" ГЕРБ."

 

Даниел Лорер посочи, че разминаването между ПП и Радев е на политическа основа, но от формацията никога няма да бъдат президентска партия. Лорер заяви, че вероятно това не се е харесало на Радев. Лорер прогнозира, че е възможно да има създаване на допълнителни проекти, които да бъдат в услуга на президента.

 

Лорер изтъкна по по bTV, че Радев не е успял да управлява чрез ПП, макар че БСП и ДПС се опитват да "пришият" Промяната към Радев. Лорер увери своите политически противници: "Всички структури на партиите са в безопасност, защото ние имаме свои." Депутатът посочи, че Нинова се тревожи за "тежката електорална съдба на БСП под собственото си ръководство." Според него ситуацията в БСП няма нищо общо с ПП, защото: "Ние сме център – нито сме в ляво, нито сме в дясно." Според него грешката на Нинова е, че за толкова години БСП не е превърната в "модерна социалдемократическа партия."

 

Според Лорер за казуса  "Капитан Андреево" се използват „Технически хватки, с които се опитват да се избяга от отговорност“, т.е. симулира се дейност, но да не се върши нещо конкретно."

 

Лорер изтъкна, че ББР не е подпомагала малкия и средния бизнес, защото са били неподдържани над 200 млн. лв. провизии за кредити, които няма да се върнат: "Поехме Банката през м. септември миналата година със 70 млн. лв. загуба. Сега към м. септември 2022г. банката има 30 млн. печалба.

 

Лорер посочи, че критиките на ГЕРБ-СДС към ПП за ББР са "удобна дъвка." Според депутатът ПП няма да предложат правителство на малцинството, когато мандатът им бъде връчен. Според Лорер проф. Н. Габровски е "декор, защото решенията се взимат еднолично." ПП няма да подкрепят мандат на ГЕРБ-СДС. При третия мандат ПП ще участват само по отношение на политиките, които от формацията смятат за важни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3119 |05.12.2022 Лорер: ПП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ . 10| 4379 |03.12.2022 Даниел Лорер: Връщането на хартиената бюлетина ни костваше Шенген . 7| 3281 |01.12.2022 Даниел Лорер, ПП: ББР пак е банка за приятелски фирми, прокуратурата бави разследване за Вълка . 6| 3278 |30.11.2022 Даниел Митов: ГЕРБ-СДС е готов със състава на кабинет, но не го казва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads