Реклама / Ads
25| 3469 |13.01.2021 НОВИНИ

Дариткова: Ние нямаме врагове, имаме опоненти. Доказалли сме, че сме принципни и отговорни

.
България в ситуация на криза се нуждае от единство и отговорни решения. Ние нямаме врагове, имаме опоненти. Смятаме, че може да се търси консенсус по много въпроси. Безпринципни коалиции никога не сме правили и няма да правим.
 

Това заяви в ефира на Нова телевизия шефът на депутатуте на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

 

Лидерът на парламентарната група подчерта, че в правомощията на президента Румен Радев влиза единствено определянето на дата за изборите.






"Искам да се върна към действащото законодателство и Конституция и към правомощията на всяка една от институциите. Правомощията на президента се свеждат до тома с указ да определи датата на предстоящите парламентарни избори, съгласно действащото законодателство. Правомщията на представителите на политическите партии в парламента са в това да обсъждат, внасят и променят законодателството така, че да дадат сигурност на изборния процес", посочи Дариткова.

 

"Винаги сме държали коалициите, които правим да са на базата на единство в програмата и на създаване на обща програма за управление. Доказали сме, че сме достатъчно отговорни и принципни. Търсим възможност да приемаме решения и да носим отговорност и като самостоятелна политическа сила", категорична беше Дариткова.

 

По думите й е признак на лоша парламентарна практика да се променя Изборния кодекс непосредствено преди изборите. Да не се пипа Изборния кодекс преди вота призоваха и други членове на ГЕРБ в сутрешните блокове на телевизиите. В ефира на БНТ това бе Това Биков, а пред bTV подобен коментар направи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 

По думите й е признак на лоша парламентарна практика да се променя Изборния кодекс непосредствено преди изборите, посочиха и д-р Дариткова, и Захариева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 8049 |10.01.2021 Николай Милчев: Изпревариха ни с джиповете и кюлчетата, сега нямаме шанс и за ваксини . 11| 3971 |17.12.2020 Епидемиолог: Категорично нямаме стратегия за епидемията . 21| 4587 |02.12.2020 Корнелия Нинова: Под натиска на БСП план имаме, но нямаме министър-председател, който да поеме отговорност за управлението . 19| 5208 |28.11.2020 Мария Шаркова: Имаме легла, имаме лекарства, имаме апаратура, но нямаме достатъчно медици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads