Реклама / Ads
33| 13604 |04.09.2021 НОВИНИ

Държи ли Гешев депутатите от партиите на статуквото с дела на трупчета? Плъзна слух, че е сключена сделка само за спецсъда и прокуратурата

.
Основното искане на протеста бе свалянето на Иван Гешев
Има вероятност главния прокурор Иван Гешев да държи депутатите от партиите на статуквото- ГЕРБ, БСП и ДПС с дела на трупчета. Тази мълва не от днес обикаля Съдебната палата. Целта, обясняват от там източници на Фрог, е народните избраници да играят по свирката на Каскета и да бойкотират всеки опит да се посегне на неговия пост и правомощия.
 

Поведението на трите партии през последните дни „налива вода в мелницата“ на тази теза. Формациите като един отбор си вдигнаха чукалата и напуснаха пленарна зала, когато трябваше да се обсъждат измененията на закона за НСО, засягащи пряко охраната на Гешев и други височайши особи. Същото се случи и на правна комисия в петък, където пък целокупния народ очакваше да чуе спорове „за“ и „против“ закриването на специализираното правораздаване.

 

В средите на депутатите усилено се коментира, че договорка по този въпрос вече има между самия Гешев с „по-опитните“ партии. Казват, че за да запази поста си, Главния бил готов да „преглътне“ закриването на спеца. Народните избраници му гарантирали, че така от една страна ще се намали напрежението около разговорите за правосъдна реформа, а от друга ще прилагат дори процедурни хватки, ако се наложи, за да задържат Гешев на поста. Припомняме ви, че той бе избран от членовете на ВСС, за които са гласували именно ГЕРБ, БСП и ДПС. Същото политическо единство се заформи и при избора на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ.

 

Видни юристи припомнят,  че през последните години силата на прокуратурата се оказа в  скалъпването на дела срещу опоненти на властта и техни близки олигарси. Твърди се, че редица народни представители са признавали пред колегите си, че се страхуват от това държавното обвинение да не им „скрои шапката“ с изфабрикувани разследвания, които безнаказано да съсипят не само кариерата, но и живота им.  Други пък имали реални причини да се притесняват, знаейки каки са ги вършили. На 15 октомври м. г. Гешев предупреди депутатите, че „следи кои депутати ще внесат законодателни промени за неговия пост“. Думите още държат влага на мнозина народни избраници.

 

Дали споровете за поста на Иван Гешев и неговите правомощия ще поставят поредната разделителна линия за това коя политическа сила е защитник на мафията и коя върл нейн влаг, предстои да видим.  

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 12288 |03.09.2021 Гешев цъфна на правна комисия, депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП се бяха ”изпарили”, за да я саботират . 1| 3079 |03.09.2021 Депутатите решават днес промените в Закона за НСО . 9| 4088 |02.09.2021 Отец Дионисий: Трябва да почетем героите, които се бориха срещу Борисов и Гешев . 0| 3501 |02.09.2021 Депутатите се събират извънредно във вторник. Гледат отново бюджета на НЗОК и ДОО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads