Реклама / Ads
89| 6654 |27.08.2012 НОВИНИ

Дават СПИН скандала на Страшния съд в БСП

.
Мая Манолова и Сергей Станишев
С лечението на червения СПИН скандал тази седмица ще се заеме контролната комисия на БСП. Организации от Варна, Бургас, Хасково, Монтана днес ще пуснат сигнали до Страшния съд, ръководен от Мая Манолова.
 

В тях социалистите настояват да бъде наказан членът на изпълнителното бюро Антон Кутев, който в свое интервю сравни социализма със СПИН - и той като болестта се предавал по полов път и по наследство.

Не са малко и структурите, които са категорични, че медийният секретар трябва да бъде изключен от партията „за уронване на престижа й“, пише в. „Преса”.

„С учудване наблюдаваме бездействието на ръководството на БСП и опитите за омаловажаване на случая“, съобщиха вчера в открито писмо до медиите членовете на изпълнителното бюро на общинския съвет на БСП в Монтана и ръководството на ветераните в града.

Те определиха изявлението на Кутев като „скандално и обидно“, изразяващо „политическа незрялост и неадекватност“, и настояха „за адекватна и отговорна позиция и апелираме“ на  ИБ на БСП. Депутатът Румен Петков разказа, че в Севлиево добронамерени към БСП хора иронизирали партията, разменяйки си презервативи. Те пожелавали на приятелите си социалисти на следващите избори Силистра (регионът, от който е избран и за който отговаря Антон Кутев) да не е зона, освободена от СПИН присъствие.

За „Преса“ Румен Петков коментира: „Смаян съм от арогантността, с която бяха намесени и децата. Корнелия има всички основания да се гордее със сина си, защото той от пет години е медалист от световни олимпиади. Не си спомням през последните 22 години някой да си е позволявал да намеси по такъв груб начин децата в политически спор. В случая той дори не  е политически, а е спор за морални ценности и ценностната система на партията ни", допълни Петков.

Според него ръководството на БСП не бивало да разчита, че скандалът ще отшуми във времето. „Ако не вземем категорична позиция и не се разграничим по недвусмислен начин от подобен цинизъм, това ще ни бъде повтаряно с различна интензивност до изборите“, прогнозира Петков.

В разгара на скандала стана ясно, че лидерът на БСП Сергей Станишев заминава от Вилнюс за Кейптаун, където има женски форум, и Деница Златева ще се бори за място в ръководството на организацията. В БСП твърдят, че Кутев се подготвя за двуседмична почивка в Куба. Въпреки упоритото му издирване, той вчера не си вдигна телефона.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5421 |25.08.2012 Борисов загрижен; предпазва от СПИН/БСП с окръжно . 7| 6948 |13.08.2012 По-лесно ще отдават плажовете на концесия . 14| 9017 |03.08.2012 Антики за милиони се продават в чужбина, в Пловдив не ги искали . 142| 10386 |07.07.2012 К. Тренчев: Има тайни договори за ток, не ги дават и на Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads