Реклама / Ads

4| 3737 |12.11.2020 НОВИНИ

БСП искат тестовете за COVID да са безплатни

.
Георги Михайлов
Георги Михайлов: Ковид тестовете трябва да бъдат безплатни за всички български граждани. Да бъдат създадени лечебни заведения, които да се занимават само с Ковид инфекции.

Уважаема г-жо председател, 

Уважаеми колеги,

В началото на декларацията искам да благодаря задочно на проф. Ангелов за това, че независимо че Вие окепазихте целия дебат, който трябваше да се случи тук по съответната процедура, той дойде и представи своята информация. Разбира се, че това беше осакатено от Вас, не знам защо. Проф. Ангелов не е рохко яйце, за да го пазите. Това декларирам от името на цялата ни парламентарна група.

 

Във връзка с това, което той прочете, искам да ви кажа няколко неща от името на нашата парламентарна група, които смятам, че са много сериозни и трябва да се имат предвид във взимането на решенията по отношение на сериозния въпрос Covid-19.

 

От всички репортажи, които вървят по националните телевизии се вижда, че има сериозни проблеми – в първи план - тестуването и установяването на заразоносители. Тези проблеми са много сериозни, тъй като на територията на Европа още през лятото бяха създадени условия,  а сега и в Словакия, и ние предлагаме това да се случи – не да се стоварват контейнери пред болниците, не да се правят Ковид звена, от които в София в момента работят точно три и изследванията по нареждане на общината трябва да се заплащат от гражданите, а тестовете трябва да бъдат безплатни за всички български граждани и да бъдат създадени изнесени пунктове, които хората могат да посещават без никакви притеснения и опасност за тях, с оглед на това да се нареждат на опашки от 200-300 души. Това беше създадено в други страни в Европа, сега беше създадено в Словакия. Затова ние настояваме това да се случи - тези пари да бъдат отделени. Много пъти беше заявявано, че има пари в държавата, а това не са изключително много големи средства.

 

На второ място – натикването във всяка болница на Ковид отделения и на Ковид пациенти създава условия да бъдат все повече и повече заразявани колеги от медицинския персонал. Процентът на заразен медицински персонал в момента е много висок. Затова нашето предложение е да бъдат създадени лечебни заведения, които да се занимават само с Ковид инфекции. Такъв пример има в света и този пример е успешен. Той беше наложен и така бяха овладени и бяха запазени здравето и живота на специалисти, които работят в здравната мрежа.

 

И на трето място -  трябва да се проведе от държавата една  сериозна мащабна разяснителна кампания, която да представи реалните параметри на тази инфекция в българското общество. Не да се говорят небивалици – нито за форми на лечение, които не за доказано ефективни, нито за проценти на смъртност, които не са верни. Тъй като тази паника се създаде напълно изкуствено в българската нация и сега ние черпим плодовете на тази паника.

 

Молим всичко това да бъде изпълнено в интерес на българските граждани, тъй като в противен случай нещата ще продължат да се задълбочават и ще стигнем до нивата, за които говореше в своето изказване проф. Ангелов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 3| 3611 |12.11.2020 Турция забранява пушенето на открито заради COVID-19 . 22| 5143 |12.11.2020 Всичко по темата! 3 945 са новите заразени с COVID-19 при 10 830 PCR теста . 5| 4303 |11.11.2020 Протестиращи отново са пред Съдебната палата, искат оставките на Борисов и Гешев . 4| 3916 |11.11.2020 ЕЦБ: Оптимизмът относно ваксините за COVID-19 e прекален

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ